VIDEO | Tancuri americane prin porumb. Reacția MApN

Un exercitiu militar desfasurat de fortele NATO in zona Fetesti a devenit de cascadorii rasului! Cei care conduceau mai multe tancuri si masini blindate au gresit coordonatele si au ajuns pe camp, prin lanurile de grau si de porumb.

D.S., joi 20 iunie 2019 , 20:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fermierul care a filmat aceste imagini sustine ca, in momentul in care militarii au inceput sa traga cu gloante oarbefolosite la exercitii, mai multi muncitori au luat-o la fuga. S-ar fi speriat si angajatii statiei de taxare de la Podul Festeti.

In fata echipajelor de politie chemate prin apel la 112, militarii ar fi declarat ca au gresit coordonatele si nu au ce sa faca decat sa circule cu blindatele pe camp!

Ce spune MApN

„Joi, 20 iunie, în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiței, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autoritățile locale și cu agenții economici care au în proprietate terenuri în zonă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

„O comisie formată din reprezentanți ai M.Ap.N și armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

În jurul orei 18.30, s-a desfășurat la primăria localității Stelnica o întâlnire a reprezentanților comisiei cu cei ai primăriei Stelnica și proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor și a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare”, se mai spune în comunicat.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si