VIDEO| Țăndărei a intrat în carantină. Judeţul Ialomiţa este al doilea focar de coronavirus din România, după Suceava

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis, iar cel din Fălticeni, parţial, după ce peste 100 de cadrele medicale au fost diagnosticate cu coronavirus în cele două unităţi sanitare. Judeţul Ialomiţa este al doilea focar de coronavirus din România, după Suceava!

R.B., sâmbătă 04 aprilie 2020 , 18:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cel mai afectat oraş este Ţăndărei, care reprezintă 60% din totalul infectărilor din judeţ. Autorităţile au luat măsuri dure şi au decis că localitatea va intra in carantină.

- Vă este frică? De ce staţi la poartă?

- Păi dacă nu ne este frică, de coronavirus care e problema?

- Nu vă este frică deloc?

- Dacă murim, murim!

- Nici pentru părinţi, bunici nu vă este teamă?

- Doamnă murim toţi! Dacă e să mori, tot mori!

Este principiul după care îşi trăiesc viaţa oamenii din Ţăndărei, unul dintre principalele focare de coronavirus din ţara noastră. În total, 48 de persoane au fost depistate pozitiv pentru coronavirus în judeţul Ialomiţa, 31 dintre ei chiar din Ţăndărei. Iar din totalul de 8 pacienţi decedaţi, şapte sunt din acest oraş.
Autorităţile au luat măsuri drastice:

”Așadar, în ordonanța nr 7 emisă astăzi am stabilit că se instituie carantină pentru Țandarei”.

Focarul din Ţăndărei s-a declanşat după o înmormântare unde s-au strâns localnici întorşi din toată Europa. Nu au ţinut cont de măsurile impuse de autorităţi, iar zeci de persoane au stat umăr lângă umăr la căpătâiul răposatei. Printre cei prezenţi se numără şi Literaş, cel care a dat alarma în Ţăndărei încă de la inceputul lunii martie.

La fel ca mulţi alţii din oraş, Literaş a luat în glumă avertizările, însă după câteva zile virusul l-a pus la pat.

Odată cu noua ordonanţă militară regulile se schimbă în Ţăndărei. Este strict interzisă ieșirea și intrarea în oraş, excepţie făcând doar cei care se ocupă de transportul mărfurilor şi de aprovizionarea populaţiei, iar pentru a se asigura că măsurile vor fi respectate, armata împreună cu poliţia patrulează pe străzi zi şi noapte.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si