VIDEO | Taxa pe București, nelegală

Taxa pentru masinile poluante care nu sunt inmatriculate in Bucuresti este nelegala. Asta sustin cei de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Potrivit acestora, taxa ar trebui sa tine cont exclusiv de gradul de poluare al masinii, nu de judet.

Author: D.S. vineri 16 august 2019 , 20:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nu faptul ca un sofer are masina inmatriculata in Bucuresti sau in Brasov conteaza atunci cand vrei sa impui o taxa, ci gradul de poluare. Asta spun cei de la Consiliul de Combatere a Discriminarii, care anuleaza din start masura fara precedent anuntata de primaria capitalei.

Cu alte cuvinte- vinieta- in forma pusa in dezbatere publica- este discriminatorie, iar o astfel de lege ar fi imediat anulata in instanta.

Potrivit proiectului, toti soferii care detin masini inmatriculate in alte judete ar trebui sa plateasca la intrarea in Bucuresti o vinieta de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

Mai mult, responsabilii din primarie au delimitat si centrul Capitalei, astfel ca in aceasta zona masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2 ar putea sa aiba acces interzis, iar cele cu norma de poluare euro 3 sa plateasca o taxa intre 75 si 900 de lei, daca vor sa ajunga in acest perimetru.

La fel gandesc si unii consilieri locali- care sunt de parere ca inaintea unei astfel de masuri ar trebui puse la punct mai multe probleme cu care bucurestenii se confrunta deja.

O masura asematoare s-a incercat- in trecut- si la Constanta. Vorbim despre celebra taxa de bariera la Mamaia, prin care accesul in statiune a autoturismelor inmatriculate in alt judet era permis doar contracost.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat-o. Totodata, magistratii precizau atunci ca o astfel de taxa nu poate fi impusa prin hotarari de consiliu local, ci numai prin lege.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si