VIDEO - Tinere mutilate la un celebru lanț de clinici estetice românești

Anchetă răsunătoare cu implicații la nivel internațional, după ce mai multe tinere au acuzat că au fost mutilate după ce au trecut pragul unei clinici estetice.

Webeditor: Iulian Ciurea joi 10 iunie 2021 , 19:09

Femei mutilate la mai multe clinici celebre de chirurgie estetică
Femei mutilate la mai multe clinici de chirurgie estetică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Cristina e doar una din zecile de paciente care ar fi picat pe mâna așa-zișilor esteticieni- care se recomandă ca fiind „ai vedetelor”- dar care sunt acuzați de procurori că au mutilat tinere pe bandă rulantă.

Cu toate că nu ar fi avut acest drept- angajații- unii dentiști sau asistente de meserie- injectau substanțe destul de periculoase în buze- în pomeți sau chiar în fese...

Că o asemenea intevenție poate fi fatală i-a confirmat ulterior alți chirurgi esteticieni la care s-a dus încercând disperată să se salveze. Respectiva susbtanță ce-i fusese injectată se pare că ar fi fost procurată la negru- ea fiind interzisă în cele mai multe state europene.

„Eu nu știu dacă mai folosește cineva, rata de complicații este extrem de mare!”, spun medicii esteticieni.

Percheziții de amploare. Zeci de tinere, mutilate de falși esteticieni

„M-au desfigurat!!! Sunt mutilată pe viata! Nu mi-ar da prin cap că e posibil în secolul 21 să ne desfigureze, să ne facă în halul ăsta!”, plânge o altă victimă.

Maria Ilioiu povestea că ar fi căzut și ea victimă clinicii răscotite astăzi de procurori și mascați.

Tânăra spune că individul care i-a făcut intervenția i-ar fi spus că e neurochirurg de meserie- dar că s-a reprofilat.

„A venit doar cu o adeverință care arată că a făcut facultatea de medicină! Nu știm sigur dacă e malpraxis ce am pățit eu sau o batjocură!”, spune tânăra.

Anchetatorii tind să creadă că e o groaznică înșelătorie- de vreme ce au descins în această dimineață în rețeaua respectivei clinici- care are puncte de lucru în aproape jumătate de țară.

45 de percheziții s-au făcut- unele în apartamente de bloc... Se pare că și aici se făceau intervenții riscante. În Suceava- de pildă- un coafor era paravan pentru ilegalități.

Iar în Buzău- la Ulmeni- un complex turistic- controlat chiar de patronul clinicii. În sediul din capitală erau cliente atunci când au intrat polițiștii- iar altele veneau la programări...

Nici angajații nu au vrut să dea vreo explicație...

Falșii esteticieni erau organizați într-un adevărat grup infracțional

Potrivit unor surse din anchetă- în rețeaua infracțională- exista un grup de medici și asistenți care făceau maratoane prin țară pentru intervențiile programate anterior.

De la 5 mii de lei până la 15 mii de lei era prețul pentru fiecare... Doar că niciunul nu ar fi avut drept de liberă practică pentru așa ceva...

De pildă- un stomatolog făcea injecții în buze și corecta cearcăne- iar cel care punea silicoane nu era specialist în chirurgie estetică. Iar ancheta vizează și alte acuzații grave: spălare de bani și evaziune fiscală.

Concret- banii plătiți de clienți nu erau trecuți în evidențele contabile- astfel că statul nu se alegea cu nimic de pe urma impozitelor.

Cazurile tinerelor care spun că au fost mutilate în această clinică au fost prezentate pe larg atât la Știrile Kanal D- cât și de reporterii emisiunii Asta-i România.

Una dintre tinerele mutilate a depus plângere în străinătate

Trei victime au depus între timp plângere penală la parchet- toate fiind persoane publice.

Una dintre ele e Loredana Chivu- care s-ar confrunta cu probleme grave după ce i-a fost injectată și ei respectiva substanță în fese...

Culmea e că respectiva clinică a fost închisă în 2018- după scandalul provocat de italianul Matteo Politti- poreclit „doctorul cu opt clase”. Atunci un control al Direcției de Sănătate Publică a descoperit nereguli atât în București- cât și în Suceava.

Dar oamenii nu s-au oprit. Potrivit anchetatorilor- unii membrii ai rețelei ar fi acționat în străinătate- ar fi făcut și acolo intervenții chirurgicale periculoase tot pe unde apucau.

O tânără care s-a lăsat pe mâinile lor a făcut plângere peste graniță.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si