VIDEO| Turcia, gata să primească oaspeți străini

Turismul all-inclusive merge mai departe în Turcia, dar cu un set de reguli speciale în perioada pandemiei. Zborurile între România şi Turcia ar putea fi reluate în câteva zile, aşa că ne putem pregăti de vacanţă!

R.B., vineri 12 iunie 2020 , 19:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vacanţa de vis de pe plajele din Turcia ori city-break-ul în Istanbul vor deveni realitate cât de curând. Până să ajungem acolo, ne oprim la Ambasada Turciei din Bucureşti. Păstrăm distanţa socială necesară şi ne interesăm despre destinaţiile care au făcut sistemul all-inclusive cerut şi apreciat în întreaga lume.

”Vor fi măsuri luate în aeroporturi şi la intrarea în hoteluri. De exemplu: măsurarea temperaturii, dezinfecţia persoanelor, a bagajelor şi, bineînţeles, păstrarea unei distanţe minime. Această strategie se concentrează nu doar pe partea de cazare, mâncare şi băutură, dar şi pe partea de transport, incluzând aici aeroporturile, companiile aeriene şi alte vehicule”, spune E.S. Dna. Fusun Aramaz.

Citeste si: Coronavirus România. Creștere a numărului de îmbolnăviri. Bilanțul a ajuns la 21.182

Sistemul all-inclusive merge mai departe în această vară, dar cu reguli speciale. Mâncarea va fi protejată de un paravan iar turiştii vor primi de la angajaţii hotelului produsele alese. Turismul intern s-a deschis în Turcia la începutul lunii. Deja se fac pregătiri pentru întâmpinarea oaspeţilor din străinătate.

”Am notificat autorităţile din România despre intenţia noastră de a relua zborurile companiei "Turkish Airlines" începând cu 15 iunie, luna aceasta”, mai spune ambasadorul Turciei.

Peste 45 de milioane de turişti străini au vizitat Turcia anul trecut. Aproximativ 800 de mii au fost români.

Citeste si: Berguzar Korel are “unda verde” pentru al treilea copil

”Cifrele arată că pandemia este ţinută sub control în Turcia! Numărul pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă şi a celor ventilaţi continuă să scadă. Rata de infectare este sub pragul de 1 la sută”, a mai declarat E.S. Dna. Fusun Aramaz.

Turismul medical este un alt sector care atrage mulţi pacienţi din întreaga lume.

Citeste si: Gabriel de la Puterea dragostei, dezvăluiri despre trecutul violent al Daianei: „Am vrut să te schimb în bine, să nu faci ce ai făcut în...”

”În perioada pandemiei au fost restricţii pentru pacienţii din afara ţării care încercau să ajungă în Turcia. Rapid, am adaptat regulile noastre, iar acum pacienţii din România pot merge în Turcia”, mai spune ambasadorul
.
Investiţiile masive în spitale şi echipamente medicale au transformat Turcia într-o destinaţie populară pentru acest tip de turism.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si