VIDEO | Turismul dentar pune România pe hartă

Cabinete stomatologice apar asemenea ciupercilor dupa ploaie, desi populatia tarii noastre scade, iar statisticile arata ca stam extrem de prost la igiena dentara. Contrastul are, insa, o explicatie simpla. Romanii stabiliti peste hotare si chiar strainii vin sa se trateze aici, pentru ca preturile lucrarilor dentare sunt si de 4 ori mai mici fata de cele din Vest.

D.S., marți 11 iunie 2019 , 20:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cornel Pantea traieste de de doua decenii in Luxemburg si vine in vizita in Romania cam o data la cinci ani. Acum, s-a intors special pentru a-si rezolva problemele dentare.

Totul il va costa de patru ori mai putin decat in Luxemburg, o tara cu preturi si venituri foarte mari. Unde mai pui ca pentru o programare la dentist trebuia sa astepte acolo timp de cateva luni.

Stomatologii romani se mandresc cu cabinete moderne, dotate cu aparatura de ultima generatie. Sebastian Lascu a reusit sa atraga fonduri de la Uniunea Europeana. Cu 200.000 de euro, si-a adus cabinetul la nivelul celor din Vest.

Piata turismului dentar a avut o evolutie fuminanta in Romania, in ultimii ani. De obicei, pacientii imbina utilul cu placutul pe prioada concendiilor de vara. Clinicile private s-au specializat atat de mult incat le ofera clientilor nu doar tratamente medicale. Le pun la dispozitie inclusiv servicii pentru organizarea unor excursii la noi.

Daca in Romania un implant dentar costa aproximativ 700 de euro, in Italia pretul depaseste 2000 de euro, adica este aproape triplu. Peste Ocean preturile sunt si mai mari. In Canada, de exemplu, 2700 de dolari, iar in Australia poate sa depaseasca 3000 de dolari.

In Romania sunt 15.000 de cabinete stomatologice, dar tara noastra este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la consumul pastei de dinti si la igiena orala.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si