VIDEO | Un fluviu de gunoaie

Ploile din ultima perioada, dar si nepasarea oamenilor pentru mediul inconjurator au dus la sufocarea apelor cu tone de gunoaie. Lacul Bicaz e in continuare acoperit de deseuri, oricate eforturi de curatare ar face firma colectoare. Aceeasi situatie e si pe Dunare, unde milioane de peturi, pungi si chiar bucati de electrocasnice au ajuns in apropiere de faleza din Galati.

D.S., vineri 14 iunie 2019 , 20:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

13 tone de gunoaie: atat au strans acesti oameni in ultimele doua zile, de pe lacul Bicaz. Peturile, hartiile, pungile de plastic si fiarele parca se inmultesc pe luciul apei. Cele mai multe dintre deseuri sunt selectate, apoi puse in saci in functie de material.

Tot acest munte de gunoaie este dus la un centru de colectare, unde sunt sortate.

Oricate eforturi de curatare s-ar face, turistii care se plimba zilnic pe lacul Bicaz sunt nevoiti sa vada, in mijlocul naturii, dezastrul lasat de om.

Controalele garzii de mediu s-au intetit in ultima perioada in zona.

Un fluviu de gunoaie este si pe Dunare, la Galati. Tone de gunoaie sunt adunate zilnic de angajatii de la salubritate, iar toate aceste deseuri ajung la statia de sortare din oras.

In urma ploilor recente, afluentii care se varsa in Dunare au adus tone de deseuri pe tot traseul fluviului. Agentii economici de langa apa sunt cei obligati sa curete albiile si malurile. Cei care nu fac acest lucru pot fi amendati de Apele Romane cu pana la 40 de mii de lei.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si