VIDEO | Una dintre cele mai mari rețele de trafic de carne vie și proxenetism a fost spulberată de procurorii antimafia

Una dintre cele mai mari rețele de trafic de carne vie și proxenetism a fost spulberată de procurorii antimafia, după luni întregi de filaj, la care au luat parte și polițiști din Marea Britanie.

R.B., vineri 15 noiembrie 2019 , 19:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Traficanții câștigau și câte 2.000 de lire sterline pe zi de pe urma unor tinere românce pe care naivitatea le-a făcut să cadă pradă prostituției. Li se promiteau slujbe și salarii atrăgătoare la Londra, dar când erau acolo, prin șantaj și amenințări, indivizii, care fac parte din aceeași familie, le obligau să se vândă pe bani grei.

Unul dintre capii grupării familiale de proxeneți este din Constanța și din pagina lui de socializare se vede că-i place să trăiască bine și să cheltuiască bani foarte mulți. Bani pe care-i obținea din exploatarea unor femei nevinovate.

Citeste si: VIDEO | Ororile la care a fost supusă tânăra de 16 ani din Giurgiu, drogată și violată chiar de către iubitul său

Peste 60 de tinere au intrat pe mânile proxeneților periculoși în cei trei ani de activitate a rețelei de traficanți.

După ce le promiteau slujbe decente și salarii care să le asigure o viață bună, proxeneții le duceau pe fete în locuințele lor din Iași, Brăila și Constanța.

O grupare bine organizată, pe sistem piramidal, fiecare membru având rolul bine determinat în cadrul ei
De aici, tinerele erau trimise direct la Londra, unde erau așteptate de membrii grupării și cazate în spații închiriate dinainte.

Citeste si: Timp de trei ani a sechestrat o tânără într-o remorcă, apoi a devenit proxenetul ei

În scurt timp, după ce erau șantajate și amenințate atât ele, cât și familiile lor din țară, fetele ajungeau să-și vândă trupul pe străzi.

Interlopii le făceau femeilor poze îmbrăcate sumar și le postau pe internet, ca să atragă și mai mulți clienți.

Ca să le facă dependente de ei, costurile pentru transport și cazare erau umflate, așa încât tinerele le datorau în permanență bani bărbaților care le obligau să se prostitueze.

Citeste si: Zeci de poliţişti, jandarmi, pădurari şi localnici caută un bărbat care a plecat în pădure după lemne de foc şi nu s-a mai întors

Dar polițiștii de la crimă organizată au intrat pe fir și, în urma a 16 percheziții în Londra, Constanța, Brăila și Iași, au fost reținute 20 de persoane și au fost confiscate zeci de mii de euro și lire sterline, dar și 300 de grame de cocaină și două mașini de lux.

Două dintre persoanele ridicate de polițiști aveau pe numele lor mandate internaționale de arestare pentru tentativă de omor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si