VIDEO| Vești bune: Scade numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România

Vești bune! Acestea vin de la Ministerul Sănătății. În ultimele 24 de ore, România a înregistrat cel mai mic număr de cazuri de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

R.B., duminică 31 mai 2020 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Suntem în mod clar pe o pantă descendentă, spune și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care mai adaugă și că a scăzut numărul celor care se află la terapie intensivă.

Cu 124 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, suntem în măsură să ne gândim la noi măsuri de relaxare începând cu data de 15 iunie, mai spune ministrul. Dacă ne uităm la cum au evoluat cifrele în luna mai, vedem că am avut și un maxim de 431 de îmbolnăviri.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, după primele două săptămâni de relaxare: În România am reuşit să limităm impactul pandemiei

Totuși, autoritățile atrag atenția că încă nu este cazul să ne relaxăm total și ne îndeamnă să ținem cont de măsurile de protecție: mască, distanțare socială și igienizarea mâinilor cât mai des cu putință.

Citeste si: Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea să prelungească izolarea în Spania până la 21 iunie

Cu cât respectăm mai mult aceste măsuri, cu atât mai repede vom putea reveni la o viață normală, asemănătoare celei de dinaintea pandemiei.

Citeste si: Simona Gherghe s-a vaccinat împotriva coronavirusului! De ce a luat aceasta decizie

În acest moment, bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns în România la 1262, iar numărul celor infectați a depășit 19.000.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si