VIDEO | Viața în România s-a scumpit cu 50%. Majorările de pensii și salarii nu se mai simt

Traim mai bine pe hartie, dar avem buzunare din ce in ce mai goale. Imaginati-va o bancnota de 100 de lei, nu-i asa ca nu mai are nicio valoare. E de inteles pentru ca in ultimii doi ani, preturile au luat foc. Mancarea s-a scumpit si cu 50 la suta. Asa ca niciun roman nu mai simte majorarile de pensii ori salarii!

D.S., marți 24 septembrie 2019 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Paradoxul vremurilor noastre este ca, desi traim in 2019, preturile unor alimente de baza sunt mai mari decat in 2017.

O simpla comparatie arata ca, fata de 2017, de exemplu, pretul laptelui a crecut cu 3 lei si 86 de bani. Al pateului de masa a crescut cu un leu si 55 de bani, in timp ce pentru un kilogram de ceafa de porc platim mai mult cu aproape 3 lei.

Citeste si: Ministrul Muncii despre diferenţele de salarii între sistemul de stat şi cel privat: România trebuie să ajungă cât mai repede la media europeană a veniturilor

Analistii spun ca desi economia nationala e in crestere, totusi ea este una de consum, si nu de productie. Asa se explica si faptul ca, in ultimele 8 luni, tara noastra a ajuns sa aiba cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana.

Viața în România s-a scumpit cu 50%. Pe primul loc la creșterea prețurilor

CLAUDIU VRINCEANU, ANALIST ECONOMIC: Vedem cresteri la produsele de baza si de 50% pentru anumite produse din mai multe motive. In primul rand pe plan global, preturile la produsele de baza au crescut in ultimii 2 ani! Suntem pe locul 2 in UE la crestere economica, insa suntem pe primul locul la cresterea preturilor in ultimii 2 ani!

ANDREEA GURBAN, REPORTER STIRILE KANAL D: Ori de cate ori intram intr-un hipermarket, tentatia de a cumpara cat mai multe produse este tot mai intensa. Unde mai adaugam si faptul ca in ultimii 2 ani preturile la alimentele de baza au fost majorate cu peste 50%. Pe seama acestor 2 ratiuni putem trage concluzia ca majorarile la pensii si salarii au fost de fapt absorbite de majorarile la preturi.

Citeste si: Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare în România

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si