VIDEO | Virusați de impozitul în I.T.

Lovitura grea in domeniul din care ne pleaca cei mai multi specialisti din tara. Scenariul ca IT-istii sa fie din nou impozitati ii sperie atat pe angajati, cat si pe angajatori. Noile taxe i-ar trimite sa lucreze direct in strainatate. Mai ales ca, la nivelul Uniunii Europene, exista deja un deficit de un milion de informaticieni si programatori.

D.S., miercuri 05 iunie 2019 , 19:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Radu Hasan este cofondator si CEO la o companie IT din Sibiu. Experienta de 12 ani in domeniu i-a demonstrat ca scutirile de impozit au incurajat investitiile.

Sincron Radu Hasan, CEO companie IT: Fara aceasta scutire de impozit, practic taxele aferente lor ar fi semnificativ mai mari. In prezent, taxele sunt cam de 57% raportate la net. Daca s-ar elimina scutirea, ar ajunge la 75%.

Cu alte cuvinte, pentru fiecare programator cu salariul mediu net din industria IT statul incaseaza aproape dublu fata de salariul mediu net pe economie. Iar bani mai multi la salariu, inseamna si cheltuieli mai mari.

Liderul liberal Ludovic Orban spunea zilele trecute ca nu i se pare normal ca IT-stii sa fie scutiti de plata impozitului pe venit. Declaratie care a starnit reactii vehemente.

Eliminarea facilitatilor fiscale in IT s-ar simti, in primul rand, in buzunarele angajatilor.

Din scutirea de impozit, pana acum, toata lumea a avut de castigat. Reimpozitarea veniturilor in IT va avea efecte negative in lant, o spun si angajatii, si angajatorii.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si