VIDEO | Vot-record în diaspora! Numărul total al votanţilor din diaspora a trecut de 650.000

Ajutaţi de cele 3 zile în care au putut să îşi exprime dreptul constituţional, românii plecaţi în afara ţării au ieţit în număr mare pentru a-şi alege preşedintele.

A.N.C, duminică 10 noiembrie 2019 , 18:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cozile umilinţei din luna mai au dispărut, iar numărul celor care au ajuns la urne a depăşit o jumătate de milion de oameni, de peste 3 ori mai mulţi decât la primul tur al alegerilor prezidenţiale de acum 5 ani.

Obligate de ultimele incidente de la alegerile europarlamentare, autoritatile au facut tot posibilul pentru ca acum sa nu se mai repete istoria.

VIDEO | Vot-record în diaspora! Numărul total al votanţilor din diaspora a trecut de 500.000
VIDEO | Vot-record în diaspora! Numărul total al votanţilor din diaspora a trecut de 500.000

De această dată însă autoritățile au reușit să se mobilizeze, iar secțiile au fost deschise încă de vineri pentru românii de pretutindeni!

Și în Germania votul s-a desfășurat în condiții optime! Acest cuplu, de exemplu, în loc să plece în luna de miere după nuntă, a ales să treacă mai întâi pe la urne! Îmbrăcați în mire și mireasă, cei doi proaspăt căsătoriți au introdus împreună voturile în urnă!

Citeste si: EXIT POLL IRES ora 17.00. Ultimele cifre: Cum stă Dăncilă. Intră în turul doi?

Citeste si: Românii din Olanda votează în pubele de gunoi! Ambasada: ”Acestea sunt urnele puse la dispoziție de primăriile olandeze”

Citeste si: VIDEO | Tanti Lenuța din Chintenti a mers la vot! Bunică a celebrului vlogger Mircea Bravo vrea să-și decidă singură viitorul

Câteva cozi, dar incomparabil mai mici decât cele din 26 mai, au mai fost observate, de exemplu, la Londra, unde martorii spun ca timpii de aşteptare erau de aproximativ o jumătate de oră.

Și filosoful Mihai Șora a votat! La 103 ani, el a fost observator pentru o secție de votare... din Florența!

"Dragi prieteni, am votat. (Primul)", a spus acesta pe pagina sa de facebook!

 

Mobilizarea exemplară a disporei a dus numărul votanţilor la peste o jumătate de milion, cu mult mai mulţi faţă de turul întâi al prezidenţialelor de acum 5 ani.

Numărul total al votanţilor din diaspora a trecut de 650.000

Numărul total al votanţilor din diaspora a trecut duminică de 650.000 cea mai mare participare a românilor din străinătate la un scrutin desfăşurat în România.

La această oră, numărul lor este 650.000.

Această cifră înclude românii care au votat la secţiile de vot, dar şi pe cei 25.189 care au votat prin corespondenţă.

La alegerile prezidenţiale din acest an, românii din străinătate au avut la dispoziţie votul prin corespondenţă, dar şi trei zile pentru votul la secţiile de votare, mult mai numeroase decât la alegerile precedente.

Votul în străinătate a început vineri la ora 12 şi se încheie duminică la ora 21:00, ceea ce înseamnă că ultimele secţii de votare vor fi cele de pe coasta de vest a Statelor Unite, luni, la ora 7:00.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si