VIDEO | Ziua cea mare pentru turiștii de pe nava Diamond Princess. 540 dintre ei, infectați cu coronavirus

Este ziua cea mare pentru pasagerii blocaţi pe nava Diamond Princess dupa ce peste 540 dintre ei au fost infectati cu virusul ucigas. După ce au stat două saptamani in carantina, pentru unii dintre turisti carantina se incheie. Sunt lăsați să plece doar cei care nu au avut simptome specifice infectării cu coronavirus și care nu au intrat în contact cu bolnavii.

D.S., miercuri 19 februarie 2020 , 15:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astăzi, oficial, s-a închheiat carantina pentru miile de turiști, între care și români, aflați la bordul navei Diamond Princess, din portul japonez Yokohama! Autoritățile de la Tokio au anunțat că le vor permite oamenilor să coboare la țărm, însă nu înainte de a fi supuși unui nou control medical!

Pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama, însă procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul Diamond Princess sunt peste 3.000 de persoane de toate nationalitatile.

Citeste si: Ultima oră! Al doilea român infectat cu coronavirus pe nava Diamond Princess

Zhong Nanshan, expert chinez: Pentru că am reușit să incubăm virusul, sperăm ca astfel să reducem numarul de infecții! Experții de peste mări sunt și ei de acord că oamenii nu se infectează consumând mâncare cu virusul, ci prin respirația în aerosoli, din fecalele contaminate care încă mai au virus în stare uscată.

Epidemia cu virusul ucigas a provocat până acum peste 2.000 de decese în China, cinci în afara Chinei. Bilantul imbolnavirilor a ajuns la peste 75.000.

Pe de alta parte autorităţile chineze au luat o masura in premiera si au cerut celor externaţi să revină în spitale pentru a dona plasmă, necesară pentru stabilizarea pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Citeste si: Studenți din Gorj, izolați din cauza coronavirusului

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si