Premierul Ludovic Orban a întrebat-o, joi, pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, dacă este pregătită cu o reglementare pentru ca părinţii să beneficieze de plata a 75% din salariu pe perioada vacanţei.

Citeste si: Povestea emoționantă a unui medic: „Îmi văd fetițele prin gard”

“Am avut foarte multe sesizări, îngrijorări legate de teama multor părinţi că nu vor mai beneficia de plata a 75% pe perioada vacanţei.

Răspunsul meu normal a fost că vor beneficia. Sunteţi pregătită cu o reglementare care să clarifice situaţia în acest domeniu?”, a spus Orban.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Medicii care își dau demisia, chiar când țara are mai mare nevoie de ei, ar putea fi aspru pedepsiți

Citeste si: Primul caz de coronavirus din judeţul Harghita: o persoană care s-a întors din Franţa şi care se află în izolare

Violeta Alexandru a menţionat că părinţii vor beneficia de sprijinul acordat şi pe perioada vacanţei.

“Şi eu am primit aceste semnale, într-adevăr la momentul la care reglementam situaţia aplicării Legii 19 privind acordarea unuia dintre părinţi a posibilităţii plătite de a îngriji copilul acasă, nu ştiam de evoluţia lucrurilor.

Astăzi când discutăm se impune şi sunt pregătită în acest sens, se impune o reglementare cu privire la vacanţa şcolară şi voi prezenta la momentul oportun, rugămintea este să acceptaţi să introducem pe ordinea de zi o hotărâre de Guvern în completarea celei dinainte pentru ca şi în vacanţă şcolară, atât părinţii copiilor la grădiniţă şi şcoală, cât şi cei de la creşă, să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentă în care într-adevăr se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului”, a transmis ministrul Muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si