Virgil Musta, despre purtarea măștilor: „ Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber”

Șeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a sfătuit oamenii să nu poarte mănuși și măști în mașini sau în aer liber.

I.C., duminică 26 aprilie 2020 , 16:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Situația este ținută sub control. Deocamdată capacitatea spitalului nu este depășită. Noi permanent externăm pacienți vindecați și internăm pacienți bolnavi. În ultimul timp a crescut numărul de cazuri și severitatea lor. La Terapie Intensivă bătălia e mult mai dificilă. Noi trebuie să avem grijă ca pacienții noștri să nu ajungă la Terapie Intensivă, ceea ce implică tratamente moderne, astfel încât boala să nu ajungă să avanseze până la stadiul de boală critică”, a declarat Virgil Musta, la Antena 3.

Citeste si: Ministrul Agriculturii a vorbit despre o secetă „cumplită și extremă” în România

El a explicat importanța utilizării echipamentului de protecție atunci când ne aflăm în spații aglomerate.

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli”

Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii", a mai afirmat medicul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si