”Sunt zone în care într-adevar la nivelul perioadei celei mai active din pandemie, în special Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi se datorează faptului că oamenii nu vor să creadă că există această pandemie, nu vor să creadă că există risc, nu respectă nimic din regulile relaxării. Eu cred că toată lumea merită această relaxare şi doreşte să aibă această relaxare, dar dacă nu o facem înţelept şi nu o facem gradat, cu respectarea regulilor, nu o să o avem, pentru că, aţi văzut, sunt situaţii când focare în anumite zone ale ţării în care numărul de cazuri depăşeşte capacitatea spitalelor,

ceea ce creează o problemă mare. Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea, pentru că atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al psihicului nostru, social este foarte important. Cred că sunt foarte multe fake news-uri, multe interese care bulversează lumea. Omul simplu nu prea înţelege ce se întâmplă şi cred că de aici apar toate aceste lucruri care sunt de neînţeles”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul Virgil Musta: „Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare”

virgil musta izolare focare

Citeste si: Un profesor supraveghetor la Bacalaureat a fost confirmat cu coronavirus

Citeste si: Şoseaua Fabrica de Glucoză, redeschisă traficului după lucrări de modernizare

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Razii de amploare în București și Iași. 25 de persoane aduse în fața anchetatorilor

Doctorul Musta a spus că lumea respectă regulile, dar sunt unii care bravează şi care nu sunt de acord cu aceste reguli.

”Eu cred că respectă lumea regulile, noi comunicăm foarte bine cu comunitatea şi eu cred că mare parte a rezultatelor se datorează acestei comunicări şi a respectării de către populaţie.

Bineînţeles şi la noi sunt oameni care bravează, care nu sunt de acord cu aceste reguli, dar în marea lor majoritate le respectă şi le mulţumim pentru că ne protejează şi ne ajută şi pe noi”, a afirmat Virgil Musta.

Citeste si: Noi restricții pentru români! Regulile la care trebuie să ne supunem

În judeţul Timiş, de la debutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent au fost înregistrate 516 cazuri. La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost vindecate 539 de cazuri din 600 internate, din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara. Au fost inregistrare şi 51 de decese. Joi, la această unitate medicală mai sunt internaţi zece pacienţi cu COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si