Virgil Musta anunță că se vor reîntoarce restricțiile în țară. Ce a transmis medicul

Virgil Musta a declarat că se vor reîntoarce restricțiile în România. Medicul a făcut precizări privind noua variantă Sars-Cov-2 și anume Delta.

Author: Georgiana Balaban marți 22 iunie 2021 , 12:50

virgil musta se reîntorc restricțiile în țară
Medicul Virgil Musta.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Virgil Musta a anunțat că restricțiile se vor întoarce în țară. Medicul a afirmat că varianta Delta va obliga autoritățile să impună noi restricții de combatere a virusului.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID-19: „Eu m-am vaccinat deja”

Din cauza pandemiei COVID-19 este posibil să avem parte de noi restricții.

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunțat când se va întâmpla acest lucru.

Musta a mărturisit că Delta poate aduce noi complicații în țară. El a anunțat că restricțiile se pot întoarce dacă va exista transmitere comunitară. Oficialii au un plan de intrare din nou în alertă.

„Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan.

Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a dezvăluit medicul Virgil Musta, conform B1TV.

Citeste si: Dr. Virgil Musta: Vom lupta până vom învinge definitiv acest virus, moment pe care îl prevăd în curând

Varianta Sars-Cov-2 Delta va face ravagii în țară

Virgil Musta a anunțat că noua variantă Delta este mai rezistentă la vaccinuri. Acest lucru înseamnă că serurile nu vor conduce la evitarea formelor grave.

Citeste si: Virgil Musta: Este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni

virgil musta se reîntorc restricțiile în țară
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: Facebook]

„Dacă sunt vaccinați, formele

vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare.

Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară.

Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a mai spus medicul din Timișoara.

Citeste si: Ce a dezvăluit medicul Virgil Musta despre anticorpii COVID-19? Informația care schimbă tot ce știam până în prezent: „Nu știm câtă protecție ne conferă!”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic
spotmedia.ro
S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că... S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că ministrul Muncii și liderul PSD nu ştiu ce vorbesc
spotmedia.ro
Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt... Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt zeci de sortimente
b1.ro
Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au... Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au vaccinat cu ambele doze anti-Covid
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si