Vladimir Putin împlinește astăzi 70 de ani

Vladimir Vladimirovici Putin are un trecut tumultos, însă se poate lăuda cu faptul că este președintele Rusiei din 31 decembrie 1999, fiind prima dată unul interimar, iar apoi rămânând președintele țării până în prezent, adunând astfel patru mandate.

Author: Laura Macovei vineri 07 octombrie 2022 , 08:04

Vladimir Putin împlinește astăzi 70 de ani

Vladimir Putin împlinește astăzi 70 de ani

[Sursa foto: Kremlin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vladimir Putin s-a născut la data de 7 octombrie 1952 în Leningrad.

Viața sa a fost una diversificată, iar până să ajungă să fie președinte al Rusiei, acesta a fost om politic cu o gândire conservatoare.

1964. JUDO

Chiar și în ziua de azi, au apărut multe „glume” pe seama faptului că președintele practică JUDO. Ei bine, acesta a început să practice judo fiind marcat de asediul de 872 de zile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Era hotărât și disciplinat, iar la vârsta de 18 ani avea centura neagră la judo și un loc trei în competiția națională de juniori. De atunci, judo a făcut parte din personalitatea sa de „macho”.

1968. Intră în KGB

După absolvirea universității, Putin a fost recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj, iar în 1976 a terminat cursul de perfecționare al KGB din Ohta, Leningrad.

Citeste si: Pericolul unui război nuclear e tot mai aproape. Joe Biden avertizează: „Există o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare”

El a servit la direcția numărul 5 a KGB-ului, care combătea opoziția politică.

Începe cariera sa politică

În mai 1990, începe cariera sa politică, urmând să fie prima dată numit consilier al primarului Sankt Petersburg-ului în domeniul afacerilor internaționale. 

De atunci și până în 1999, Vladimir Putin a săvârșit cu succes atribuțiile sale politice și toate au ajuns să servească pentru ceea ce avea să devină: președinte al Rusiei cu patru mandate. 

Războiul dintre Rusia și Ucraina

Cel mai controversat moment din viața lui Putin este fără doar și poate decizia sa de a trimite armata rusă spre Ucraina, provocând astfel un război. 

Acesta a început pe 24 februarie a acestui an și nu pare să se termine prea curând, ba din contră, armata rusă pare că pierde teren. 

Citeste si: Incendiu la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi. Mai mulți pacienți au fost evacuați

Astfel, cea mai nouă amenințare și cea care sperie marii lideri politici, dar și oamenii de rând, este un posibil atac nuclear din partea Rusiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si