Rusia se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, determinată de varianta Omicron, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin. „Este evident că astăzi ne aflăm într-o situație foarte dificilă, suntem în pragul unor posibile noi creșteri [a numărului de infectări]”, le-a declarat Putin oficialilor guvernamentali într-o întâlnire de urgență.

Citeste si: OMS: Omicron rămâne „periculoasă”, în special pentru nevaccinaţi

Grupul operativ de stat pentru lupta împotriva noului coronavirus a declarat că Rusia a înregistrat peste 17.000 de noi cazuri de COVID-19 marți și miercuri.

Vladimir Putin avertizează că sistemul de sănătate al Rusiei are nevoie de o „mobilizare”, deoarece „vedem ce se întâmplă în lume. Înseamnă că avem cel puțin câteva săptămâni de pregătit.”

Citeste si: Prețul petrolului ar putea crește și mai mult. "Lumea nu e pregătită pentru asta"

Vladimir Putin: "Avem la dispoziţie circa două săptămâni să ne pregătim" 

Rusia, ţara europeană cea mai afectată de COVID-19, nu mai dispune decât de două săptămâni înainte de a fi lovită la rândul său de varianta Omicron a coronavirusului, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Vedem ce se întâmplă în lume, iar acest lucru arată că avem la dispoziţie circa două săptămâni să ne pregătim", a declarat liderul de la Kremlin, făcând apel la accelerarea testării şi vaccinării.

Citeste si: Rusia, noi manevre militare lângă granița cu Ucraina, la doar o zi după negocierile cu SUA de la Geneva

Rusia abia a depăşit valul extrem de ridicat de decese cauzat de varianta Delta.

Pentru moment, autorităţile au dificultăţi în a convinge populaţia să se imunizeze împotriva virusului.

"Evident, vaccinul Sputnik-V este eficient. Poate chiar mai mult decât alte vaccinuri folosite în lume", a adăugat Putin, potrivit Agerpres.

Peste 600.000 de decese în Rusia de la debutul pandemiei

Rusia a înregistrat peste 87.000 de decese legate de COVID-19 în noiembrie, conform unui bilanţ al agenţiei naţionale de statistică Rosstat, un record lunar care a ridicat la peste 600.000 numărul total al morţilor de la debutul pandemiei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cifrele sunt mai mari decât cele ale guvernului, care foloseşte o definiţie extrem de restrictivă a deceselor cauzate de coronavirus, bilanţul oficial anunţat miercuri de executiv fiind de 318.432 de decese.

Citeste si: La ce concluzie au ajuns Rusia și SUA după ultimele negocieri în privința crizei din Ucraina

Decesele legate de pandemie de COVID-19 par să fi agravat declinul demografic al ruşilor. Conform Rosstat, numărul deceselor l-a depăşit cu 945.000 pe cel al naşterilor în primele 11 luni din 2021, comparativ cu aproape 575.000 pentru aceeaşi perioadă în anul precedent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si