Voluntarii din Germania au venit să ajute la sortarea ajutoarelor de la Blaj

Mii de oameni din România, Austria și Germania au donat în total peste 80 de tone de bunuri pentru ucrainenii nevoiți să rămână în una din aceste țări.

Author: Diana Puiu vineri 18 martie 2022 , 08:53

  Voluntarii din Germania au venit să ajute la sortarea ajutoarelor de la Blaj

Voluntarii din Germania au venit să ajute la sortarea ajutoarelor de la Blaj

[Sursa foto: Pro Tv]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mii de oameni au trimis ajutoare refugiaților din Ucraina, iar TIR-uri întregi pline cu alimente, pături, saci de dormit și materiale de igienă au fost sortate la Blaj, apoi au luat drumul Ucrainei. Aceștia au ajuns la o localitate aflată la aproximativ 100 de km de Cernăuți.

Citeste si: Pagubele totale anunţate de autorităţile din Mariupol: "Nicio clădire nu mai stă în picioare, oamenii beau apă din bălţi şi morţii sunt îngropaţi în gropi comune"

În depozitul asociației din Blaj a fost agitație mare, iar voluntarii au împachetat în cutii toate produsele, ca mai apoi să ajungă în Ucraina. Mii de conserve, pături și saci de dormit au fost încărcate.

Citeste si: Klaus Iohannis se așteaptă ca valul de refugiați din Ucraina să crească. Ce au stabilit președinții României și Bulgariei

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

„Am pregătit până acum peste 15.000 de cutii de conserve și urmează să pregătim și alte categorii textile și igienico-sanitare. Ne bucurăm tare mult să putem să dăm o mână de ajutor.”, spune o voluntară.

Voluntari din Germania au venit să ajute la împachetarea ajutoarelor

Un șofer de TIR, venit special din Ucraina, va duce ajutoarele într-o localitate cu pste 60.000

de locuitori.

Citeste si: O fetiță de șapte ani a fost ucisă în timp ce se afla la școală. Bunicul ei a fost omorât de bombardamentele trupelor rusești în timp ce încerca să o salveze

„Sunt răniți oamenii, femeile, copiii, mulțumim foarte mult României și Europei pentru ajutorul pe care ni-l oferă, sperăm că toată lumea să ne ajute ca să învingem.” , spune Iaroslav, șoferul de camion.

„Un șir de transporturi umanitare pe care noi le vom organiza în perioada următoare pentru Ucraina, strângem ajutoare primite din partea românilor și a cetățenilor austrieci.”, adaugă Nicolae Anușcă, responsabil asociație Blaj.

Citeste si: „UMANITATEA NU ARE GRANIȚE“. Crucea Roșie Română trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, Ucraina

„Am adunat aproximativ 80 de tone de bunuri pentru Ucraina, dintre care am procesat 40 de tone, jumătate dintre acestea.”, spune Maria Anușcă – responsabil acțiune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si