Vor putea susține elevii examenele naționale? Răspunsul lui Horatiu Moldovan

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit despre cum vor susține elevii examenele naționale, spunând că dacă un copil este bolnav, în principiu nu va putea da examenul.

I.C., luni 25 mai 2020 , 09:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a creea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și tempereatura.

Citeste si: Brazilia - Mai mult de 15.800 de noi cazuri de Covid-19

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: 30.000 de români vor fi testaţi

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a declarat Horațiu Moldovan, la Antena 3.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si