Vouchere pentru 400.000 de elevi din familii cu venituri mici

Guvernul va acorda vouchere pentru 400.000 de elevi care provin din familii cu venituri mici, pentru achiziţionarea de rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte, se menţionează în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică (PNIRE), document care urmează să fie prezentat miercuri seara de Guvern.

A.M.S., miercuri 01 iulie 2020 , 13:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflaţi în risc de sărăcie severă, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Beneficiari: 400.000 copii. Buget alocat: 30 milioane de euro", se menţionează în PNIRE, în capitolul "Măsuri de protecţie socială".

Pachete alimentar pentru persoanele vulnerabile

Altă măsuri guvernamentale includ acordarea de pachete alimentare şi de igienă corporală pentru persoanele vulnerabile: "sprijin pentru persoanele aflate în situaţii de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare şi pachete de igienă corporală; Beneficiari: 1,18 milioane persoane; Buget alocat: 225 milioane de euro".

Citeste si: Veste bună pentru angaţii în şomaj tehnic

Mesa calde pentru bătrâni

De asemenea, Guvernul anunţă acordarea de vouchere pentru mese calde destinate persoanelor în vârstă de peste 75 de ani care au venituri sub venitul minim garantat, cu 250.000 de beneficiari şi un buget alocat de 100 milioane de euro.

Vouchere pentru 400.000 de elevi din familii cu venituri mici

Citeste si: VIDEO| Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie! Imaginile incredibile ale nepăsării surprinse pe litoralul românesc

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si