Vrei să îți iei un credit în lei? Vezi cum mai poți să faci asta acum după ultimele modificări fiscale

Roborul a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 7 luni, iar reprezentantii Bancii Nationale au decis pastrarea dobanzii-cheie la un nivel de 2,5 la suta. Sunt realitati care ar trebui sa-i incurajeze pe cei care doresc sa imprumute bani din banci! Conditiile de obtinere a unui credit sunt, insa, mult mai stricte

Stirile Kanal D, marți 08 ianuarie 2019 , 19:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un Robor mai mic inseamna credite mai ieftine in lei. Chiar si asa increderea posibililor clienti este zdruncinata, mai ales dupa explozia dobanzilor de la inceputul lui 2018.

Un credit presupune multe riscuri, recunosc asta si reprezentantii BNR! Mugur Isarescu a explicat astazi decizia de a lega acordarea unui credit de venitul fiecarui roman.

Rata in lei nu mai poate depasi anul acesta 40 la suta din venitul net! Creditele se acorda mai greu, dar vestea buna este scaderea dobanzilor.

"Taxa pe lacomie" instituita la finalul anului trecut prevede ca bancile vor fi impozitate daca ROBOR-ul depaseste nivelul de 2 la suta.

Reprezentantii BNR sustin ca modificarile fiscale recente reprezinta un risc ce ar putea duce la cresterea inflatiei. E un cerc vicios pentru ca o inflatie marita presupune si o crestere a dobanzilor, sustin specialistii.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si