Vremea în următoarea perioadă. Ce anunță ANM

Meteorologii anunță vreme de primăvară în următoarele două săptămâni. Perioada 20 ianuarie – 3 februarie aduce temperaturi mult mai calde decât este normal în acest sezon.

G.B., luni 20 ianuarie 2020 , 20:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ANM transmite că temperaturile ce vor fi în următoarea perioadă sunt specifice anotimpului primăvara. Deși ne aflăm în mijlocul lunii ianuarie, care în calendar este numită „gerar”, termometrele dezmint mitul. Ianuarie s-a transformat din luna care aducea cele mai scăzute temperaturi în luna cu temperaturi neobișnuit de ridicate.

Citeste si: Arad: Patru persoane care ar fi exploatat sexual mai multe fete minore, arestate preventiv

În prezent, ar trebui ca numeroase mase de aer continental polar să năpustească pe teritoriul țării noastre, însă ne confruntăm cu niște mase de aer tropical, care pătrund pe teritoriul Europei și, implicit, al României.

Vremea în următoarea perioadă. Ce anunță ANM

Astfel de fenomene au adus maxime spectaculoase în anii precedenți. În anul 2001, la Oravița, a fost înregistrată maxima absolută a lunii ianuarie, de 22,2 grade Celsius. Cea mai ridicată maximă a acestei luni din Capitală a fost înregistrată pe 29 ianuarie 2002: 18 grade Celsius.

Citeste si: Veste bună: Începând cu anul şcolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat

ANM a declarat că acțiunea anticiclonului Azoric asupra continentului va aduce maxime mai ridicate decât ar fi obișnuit, în unele zone aducând chiar cu valorile tipice pentru sezonul de primăvară. Restul lunii ianuarie nu prea va aduce nici zăpadă, mult așteptată de mulți români.

Vremea în următoarea perioadă. Ce anunță ANM

Citeste si: Un nou aeroport în România, funcțional de la finalul anului 2020

Căldura va fi resimțită spre sfârșitul acestei săptămâni.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si