Orașul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus. Anunțul OMS

Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, care a anunţat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni.

R.I., marți 04 august 2020 , 08:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

OMS şi China vor alcătui împreună o echipă internaţională de experţi care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanţul de infecţii, începând de la primele cazuri de Covid-19 care au apărut în acest oraş chinez la sfârşitul anului trecut, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.

„Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

Citeste si: "Virusul a fost creat într-un laborator militar", susține un medic virusolog din China, fugit în SUA

Lanțul epidemiologic din China are "goluri"

Deşi cercetătorii chinezi au realizat deja studii asupra cazurilor iniţiale şi a pieţei de produse marine din Wuhan pentru a găsi sursa de infectare de origine animală, „există anumite goluri în peisajul epidemiologic”, a precizat Mike Ryan, citat de Agerpres.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: "Ne aşteptăm să avem o şi o creştere mai rapidă a mortalităţii"

„Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv şi mult mai amplu” pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de Covid-19 la oameni, a adăugat acelaşi director de la OMS.

Șeful OMS a anunțat studiul în urmă cu o lună

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat la sfârşitul lunii iunie că o mică echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu.

A fost nevoie de o lună până când experţii OMS şi omologii lor chinezi au trasat liniile directoare ale acestui plan de lucru. Vineri, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de Covid-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si