Zacusca de ciuperci și vinete este una dintre cele mai populare rețete de aperitive, savurată mai ales în perioadele de post.

Ingrediente

2 kg vinete

1 kg ciuperci champignon

1 kg ceapă

Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?

1 kg ardei capia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cum arată viitorul Parlament. Șoșoacă și-a băgat 38 de parlamentari. PSD, PNL și UDMR pot face majoritate. Situație inedită la POT- antena3.ro

Citeste si: Rezultate renumărare voturi. Lasconi și Ciolacu, despărtiți acum de peste 4.000 de voturi. USR acuză nereguli. Date parțiale- stirileprotv.ro

300 ml ulei

pastă de roşii sau bulion – 200 ml

o lingură piper boabe

3-4 foi dafin

sare

Mod de preparare

Se coc vinetele și ardeii capia pe o tablă încinsă sau la cuptor.  Legumele se curăță şi se lasă să se scurgă. Apoi, se curăță ceapa şi se taie, după care se pune la călit în uleiul încins, până capătă o culoare aurie.

Citeste si: Reţetă de dulceaţă de gutui cu ardei iute: O delicatesă culinară

Vinetele se toacă, ardeii se taie cubuleţe şi ciupercile se taie feliuţe subţiri.

Apoi acestea se adaugă peste ceapa călită, se pune pasta de roșii și se condimentează cu sare, piper și foi de dafin după gust. Toată compoziția se lasă la fiert la foc mic timp de două ore. Zacusca se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul vasului. La final, se pune în borcanele sterilizate în prealabil.

Citeste si: Pastă de roşii cu ardei capia: Reţeta buncii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si