VIDEO | Zborul acrobatic, noua modă pe litoral

Zborul acrobatic te face sa vezi lumea cu alti ochi. Pilotul Ionuț Moțoi ne-a invitat la Costinești să avem parte de o astfel de experiență unică în viață.

Webeditor: Mircea Pop vineri 06 august 2021 , 13:13

Zborul acrobatic, noua moda pe litoral[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pilotul Ionuț Moțoi a vrut sa ne ofere o zi plina de adrenalina si totodata de neuitat. Așa că ne-a invitat la Costinești pentru un zbor deasupra Marii Negre.

"Eu astăzi mă voi antrena pentru că fac parte dintr-o platformă de cost sharing fly care piloții pot să zboare gratuit, costurile fiind suportate de pasageri, fără să facă profit.

În zborul acrobatic vom experimenta manevrele de acrobație, looping, vrie, tonou. Fără ranversare astăzi ca să nu te iau prea tare", spune Ionuț Moțoi.

Nu exista teama cand esti pasionat de senzatii tari, ănsă pănă să urci în avion trebuie să te pregătești pentru zbor iar echipăarea este foarte importanta.

"Prima dată, siguranța pe primul loc. Vom purta parașute. În cazul în care se întâmplă ceva, să putem să ne salvăm. In cazul in care te voi anunta evcacuarea, vei trage de acest maner. În primul și în primul rând ca să urcăm într-un avion de orice tip.

Avem o scăriță și nu calcam niciodata pe semnul marcat cu x sau pe partea cu alb", mai precizează Ionuț Moțoi.

Cu atentie se face si urcarea in avion.

"Ca sa intram in avion va trebui sa te tii cu mana de acolo, apoi bagi cate un picior. Acum o să prindem centurile. Centurile sunt de două feluri în acrobație. Una din 5 puncte și încă una de siguranță peste cea cu 5 puncte", afirmă Ionuț Moțoi.

Odata pregatiti pilotul si pasagerul isi iau zborul iar de aici incepe suspansul. Însă imaginile cu Marea Neagră surprinse de la bordul avionului de mici dimensiuni, dar și senzațiile trăite în timpul acrobațiilor, sunt memorabile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si