O creștere a numărului de decese a fost raportată în zona Vancouver din Canada, care se confruntă cu un val de căldură fără precedent, transmite presa internațională. Se crede că zeci de oameni, chiar peste 100, au căzut victime ale temperaturilor extreme, scrie RT.com.

Citeste si: Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe. Vijelii în restul țării. Vezi HARTA

Val de căldură în Vestul Canadei

Un val de căldură arzătoare a afectat provinciile de vest ale Canadei încă de vineri, ducând la un număr extrem de mare de apeluri la numărul de urgență 911.

La Vancouver, poliția a raportat 65 de decese subite de vinerea trecută până marți după-amiază. Numai în ziua de marți, aproximativ 20 de decese subite au fost raportate după orele prânzului- de aproximativ cinci ori mai multe decât de obicei într-o singură zi, a raportat CBC Canada.

În altă parte din Metro Vancouver, situația este la fel de gravă. În Surrey, cel de-al doilea oraș ca populație din Columbia Britanică, poliția a răspuns la un total de 28 de decese subite de luni până marți după-amiază- o creștere de cinci ori față de alertele standard.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Canicula revine în România

Un val de căldură arzătoare a afectat provinciile de vest ale Canadei încă de vineri, ducând la un număr extrem de mare de apeluri la numărul de urgență 911.[Sursa foto: Twitter]

În Burnaby, sediul guvernului regional al Metro Vancouver, poliția a raportat 25 de decese de luni, dintre care majoritatea sunt puse pe seama vremii extreme.

Canicula, pusă pe seama schimbărilor climatice

Au fost emise avertismente de căldură și pentru părți din Ontario și Alberta. Fenomenul a alimentat dezbaterile despre efectele schimbărilor climatice, unii meteorologi susținând că valul de căldură este o consecință directă a unei planete care se încălzește.

„Se crede că căldura este un factor care contribuie la majoritatea deceselor. Mulți dintre cei decedați au fost oameni de vârsta a treia”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției din Burnaby.

Record de temperatură în Canada: 50 de grade Celsius

O „alertă de căldură extremă” a fost în vigoare pentru Vancouver de sâmbătă, locuitorii fiind îndemnați să „rămână departe de soare cât mai mult posibil” din cauza temperaturilor mai fierbinți decât de obicei, care au stabilit marți un nou nivel istoric.

Localitatea Lytton din Columbia Britanică a înregistrat recorduri de temperatură, marți după-amiază, când aerul s-a încălzit până la 49,6 C (121,1F).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si