Zelenski îl critică pe Macron pentru că încearcă "să facă concesii" Rusiei, punând în joc ca monedă de schimb suveranitatea Ucrainei. 

Citeste si: Suma uriașă cheltuită de Ucraina, de la începutul războiului cu Rusia

Preşedintele ucrainean consideră că "timpul de a sta la aceeaşi masă cu Rusia s-a terminat". "Nu mai este posibil", a precizat Zelenski.

Macron vrea să evite "umilirea" Rusiei. Cum răspunde Zelenski

Emmanuel Macron a afirmat recent că, pentru a pune capăt războiului purtat în Ucraina de armata rusă, pacea va trebui să fie construită fără „a umili” Rusia.

Însă din punctul de vedere al lui Zelenski, „Macron nu are nevoie să facă concesii diplomatice Rusiei, acum”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Zelenski a mulțumit SUA pentru noua tranşă de ajutor financiar: ” Negociem cu cele mai importante naţiuni ale lumii”

Zelenski consideră acest demers "nu foarte corect", pentru că i-ar permite lui Putin "să evite umilirea", într-un moment în care ruşii încearcă în continuare să preia controlul sudului şi estului Ucrainei.

"Nu trebuie căutată o cale de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în van"

"Nu trebuie căutată o cale de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în van", şi-a exprimat regretul Volodimir Zelenski într-un interviu acordat joi seară postului de televiziune italian RAI 1, potrivit imaginilor difuzate vineri pe canalul său de Telegram.

Citeste si: Vladimir Putin acuză Ucraina că blochează negocierile de pace

"Ştiu că voia să obţină rezultate în medierea între Rusia şi Ucraina, dar nu a avut", a spus el, potrivit Agerpres.

"Până când Rusia nu va dori ea însăşi şi nu va înţelege că este nevoie ca războiul să se încheie, ea nu va căuta nicio cale de ieşire", a adăugat preşedintele ucrainean.

Președintele Franței se apără după critica lui Zelenski

"Preşedintele Republicii nu a discutat nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski. El a spus mereu că ţine de ucraineni să decidă termenii negocierii lor cu ruşii", a precizat vineri Palatul Elysée.

După mai multe sesiuni de convorbiri între Kiev şi Moscova în luna martie, discuţiile au încetat, poziţiile celor două părţi fiind prea îndepărtate.

"Astăzi, dialogul (cu Moscova- n.r.) trebuie să fie pragmatic", a adăugat Zelenski. El a spus încă o dată că doreşte să se întâlnească cu Vladimir Putin, "dar numai cu el, fără niciun mediator". "Şi cu abordare de dialog, nu cu ultimatumuri", a precizat el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si