După Elon Musk, a venit rândul lui Mark Zuckerberg. Compania-mamă a Facebook face concedieri masive

Meta, compania mamă a Facebook, a anunţat, miercuri, că va concedia 11.000 de angajaţi la nivel global. Sunt cele mai importante reduceri de personal din istoria gigantului tehnologic.

Author: Sorin Negru miercuri 09 noiembrie 2022 , 15:10

mark zuckerberg

"Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% şi să renunţ la mai mult de 11.000 dintre angajaţii noştri talentaţi", a declarat Mark Zuckerberg.   

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Decizia luată de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, urmează altor anunțuri de concedieri masive venite din partea Twitter și Snap, în contextul inflației record din SUA și a temerilor privind recesiunea.

Citește și: Elon Musk a început concedierile în masă la Twitter. "Este carnagiu"

Reducerile de personal de la Meta, compania mamă a Facebook, înseamnă aproximativ 13% din totalul angajaților, potrivit agenției Anadolu.

Elon Musk a dat semnalul restructurărilor de personal în Social Media

În urmă cu câteva zile, miliardarul Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a tăiat "în carne vie", concediind jumătate din totalul de 14.000 de salariați ai gigantului social media.

Ulterior, o parte dintre angajați au primit mesaje de rechemare la locul de muncă, într-un șir de decizii aparent haotice la Twitter.

De ce face Zuckerberg concedieri la Facebook

Anunțul concedierilor de la compania Meta a fost făcut chiar de fondatorul Mark Zuckerberg. Sunt cele mai importante reduceri de personal din istoria gigantului tehnologic.

"Astăzi vă împărtăşesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta", a scris directorul general Mark Zuckerberg într-o postare pe blog adresată angajaţilor.  

Citește și: Twitter îi suspendă contul unui comediant pentru că l-ar fi imitat pe Elon Musk

"Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% şi să renunţ la mai mult de 11.000 dintre angajaţii noştri talentaţi", a adăugat el.   

În septembrie, Meta avea un număr de peste 87.000 de angajaţi.

„Vreau să-mi asum responsabilitatea pentru aceste decizii și pentru modul în care am ajuns aici”, a scris Zuckerberg într-o scrisoare către angajați.

„Știu că acest lucru este greu pentru toată lumea și îmi pare rău mai ales celor afectați.”

Meta s-a alăturat altor firme de tehnologie, cum ar fi Snap și Twitter, care au concediat angajați pe fondul temerilor de inflație și recesiune.

„De asemenea, luăm o serie de pași suplimentari pentru a deveni o companie mai eficientă și mai flexibilă, reducând cheltuielile discreționare și extinzând înghețarea angajărilor până în primul trimestru din 2023”, a mai spus Zuckerberg.

Cu privire la modul în care compania a ajuns în acest punct, el a explicat că în timpul pandemiei, lumea s-a mutat rapid online și mulți oameni au proiectat că această accelerare va continua chiar și după încheierea pandemiei.

„Și eu am făcut-o, așa că am luat decizia de a ne crește semnificativ investițiile. Din păcate, acest lucru nu s-a desfășurat așa cum mă așteptam. Nu numai că comerțul online a revenit la tendințele anterioare, dar recesiunea macroeconomică, creșterea concurenței și reclamele în scădere au făcut ca veniturile noastre să fie mult mai mici decât mă așteptam. Am înțeles greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta", a spus el.

În urma anunțului, acțiunile Meta au crescut cu peste 4,5% pe piețele bursiere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si