Nava St-Elias, sub pavilion panamez, avea la bord 22 de romani, echipaj compus din comandant, marinari si 8 ofiteri. Oamenii au reclamat conditiile improprii de viata de la bord si faptul ca nu li s-au platit salariile de mai multe luni. Nava a fost sechestrata in portul Lorient din Franta, in data de 2 iulie, iar autoritatile care au facut controalele la bord, au avut un soc atunci cand au descoperit cum traiau marinarii.

Vaporul nu are dus, wc sau apa potabila! Oamenii aveau ratii de apa minerala, iar mancarea era atat de putina, incat marinarii mancau o singura data pe zi. Motorul navei avea scurgeri, iar majoritatea tevilor de la bord erau deteriorate sau sparte. Primul lucru pe care l-au cerut cei 22 de romani, dupa ce vaporul a fost sechestrat si asigurat la chei, a fost sa mearga sa faca un dus. Reprezentantii sindicatelor navale care i-au sprijinit pe marinarii de pe St-Elias au fost sensibilizati de suferinta prin care treceau cei 22 de membri ai echipajului.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Inspectorii francezi care au verificat nava, au declarat ca au fost incalcate drepturile omului si ar trebui sa se interzica navigarea pentru un avemenea vapor, conform Memorandumului de la Paris. Romanii au cerut sa fie debarcati si sa se intoarca inapoi in Romania, cu avionul, dupa ce le sunt platite salariile.

La bordul vaporului se aflau 17.400

de tone de faina de soia din Ucraina, cu destinatia Polonia. Incarcatura a fost sechestrata de autoritatile navale din Franta.

sursa: observator.tv

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si