Ce trebuie sa NU ai, daca vrei sa devii politist! Modificarile la Statutul politistului au intrat in vigoare

Incepand de luni, 2 iulie, au intrat in vigoare modificarile privind Statutul politistului, prin OUG nr. 53/2018 in Legea nr. 360/2002

L. S., joi 05 iulie 2018 , 11:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei care vor sa participe la concursurile sau examenele de ocupare a functiilor de politist, trebuie sa stie ca nu trebuie sa poarte elemente ornamentale aplicate, inserate sau implantate pe corp, sau tatuaje neacoperite de vestimentatia de vara.

Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 440 din 24 iunie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica. La articolul 10, dupa alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)-(13), cu urmatorul cuprins:

"(11) Indeplinirea conditiei prevazute la alin. (1) lit. a) se constata de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicala si evaluare psihologica, potrivit reglementarilor specifice in domeniu. In cazul in care se constata neindeplinirea conditiei, procedura de recrutare inceteaza pentru candidatul respectiv.

(12) La concursurile sau examenele prevazute la art. 9 alin. (5) poate participa orice persoana care indeplineste, pe langa conditiile prevazute la alin. (1), si urmatoarele criterii specifice: a) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natura, aplicate, inserate sau implantate pe/in corp, neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara;b) daca prin reincadrare sau incadrare directa, potrivit nivelului studiilor si/sau vechimii in specialitate, nu dobandeste un grad profesional mai mic decat gradul militar echivalent detinut in rezerva.

(13) Verificarea criteriului specific prevazut la alin. (12) lit. a) se realizeaza cu ocazia examinarii medicale".

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si