Mormantul lui Aurelian Preda de la Dervent

De mai bine de o saptamana, fanii lui Aurelian Preda dar si simplii vizititori ai Manastirii Dervent au avut surpriza neplacuta de a gasi lipta chiar de crucea artistului un anunt: „Este interzisa cu desavarsire aprinderea lumanarilor pe mormant”. Cei care vor sa-i aprinda o lumanare lui Aurelian Preda trebuie sa o faca intr-un spatiu special amenajat, un lumanarar aflat la cativa metri de mormantul acestuia.

Decizia calugarilor care au grija de locul de veci al cantaretului i-a nemultumit pe multi dintre cei care veneau special pana aici pentru a-i aprinde o lumanare favoritului lor. Acestia sunt nemultumiti mai ales pentru ca anuntul respectiv este pus pe cruce, chiar sub fotografia lui Preda.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Mormantul lui Aurelian Preda de la Dervent
Un anunt ciudat a aparut pe cruce

Se pare, insa, ca cei din manastire au avut un motiv cate se poate de intemeiat pentru a face acest anunt. La Dervent ar fi avut loc, vara aceasta, cateva incendii de vegetatie de mici proportii, care ar fi afectat si mormantul lui Aurelian Preda.
Acestea ar fi fost favorizate de canicula puternica, umiditatea scazuta si curnetul destul de puterniuc care poate fi gasite la Dervent.
Vizitatorii nu mai au voie sa aprinda lumanari
Portretul lui Preda, pe un copac de langa mormant

„Ni s-a spus ca din cauza lumanarilor pe care le lasa oamenii la mormant s-au aprins cateva flori uscate si a fost un mic incendiu. Daca nu erau calugarii sa stinga repede focul, putea sa ia foc tot mormantul. De asta nu mai e voie sa se umble cu flacara la mormantul lui Aurelian Preda”,  ne-a spus o femeie care a vizitat recent manastirea si locul de veci.
In trecut, aici erau sute de luamanri


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si