Potrivit unui comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Alba, Claudia Bota, angajata in cadrul Spitalului Municipal Tarnaveni – Serviciul Resurse Umane, a fost condamnata de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunilor de folosire in mod direct de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de bani, inselaciune, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Potrivit DGA, in perioada martie 2015 – aprilie 2016, Bota Claudia ” a indus in eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentantii C.A.R. C.F.R. Cluj- Sucursala Teius cu ocazia perfectarii unui numar de 12 contracte de credit in valoare totala de 355.000 lei”.

Femeia este acuzata ca a intocmit in fals cereri de credit in numele unor persoane fizice, fara acordul sau cunostinta acestora, depunand in acest sens adeverinte de salariu pe care le-a falsificat. Totodata aceasta a depus angajamente de plata din partea unor giranti, angajati ai spitalului, fara cunostinta acestora, insotite de adeverinte de salariat falsificate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar- wowbiz.ro

Adeverintele au fost completate de catre inculpata prin folosirea datelor nedestinate publicitatii, obtinute in cadrul atributiilor de serviciu

”, anunta DGA.

Claudia Bota a fost cercetata in stare de arest la domiciliu si a fost trimisa in judecata in 21.10.2016.

In acelasi dosar, a fost judecata si o alta femeie, casier al C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teius, care a predat sumele de bani acordate cu titlu de imprumut altei persoane decat titularilor de contract.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si