O angajata a Spitalului Tarnaveni a luat pe numele colegilor credite de peste 355.000 de lei

O angajata a Spitalului din Tarnaveni a fost condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a obtinut credite pe numele unor colegi, folosind acte false realizate pe baza unor informatii la care avea acces prin atributiile de serviciu. in total, femeia a luat 12 credite, in valoare de peste 355.000 de lei.

V.P., luni 30 octombrie 2017 , 15:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Alba, Claudia Bota, angajata in cadrul Spitalului Municipal Tarnaveni – Serviciul Resurse Umane, a fost condamnata de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunilor de folosire in mod direct de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de bani, inselaciune, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Potrivit DGA, in perioada martie 2015 – aprilie 2016, Bota Claudia ”a indus in eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentantii C.A.R. C.F.R. Cluj - Sucursala Teius cu ocazia perfectarii unui numar de 12 contracte de credit in valoare totala de 355.000 lei”.

Femeia este acuzata ca a intocmit in fals cereri de credit in numele unor persoane fizice, fara acordul sau cunostinta acestora, depunand in acest sens adeverinte de salariu pe care le-a falsificat. Totodata aceasta a depus angajamente de plata din partea unor giranti, angajati ai spitalului, fara cunostinta acestora, insotite de adeverinte de salariat falsificate.

Adeverintele au fost completate de catre inculpata prin folosirea datelor nedestinate publicitatii, obtinute in cadrul atributiilor de serviciu”, anunta DGA.

Claudia Bota a fost cercetata in stare de arest la domiciliu si a fost trimisa in judecata in 21.10.2016.

In acelasi dosar, a fost judecata si o alta femeie, casier al C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teius, care a predat sumele de bani acordate cu titlu de imprumut altei persoane decat titularilor de contract.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si