Bilanțul cutremurător: 1 milion de oameni s-au infectat de Coronavirus în opt zile

1 milion de oameni s-au infectat de Coronavirus în opt zile. Autoritățile au intrat în alertă.

G.B., luni 29 iunie 2020 , 21:49

 1 milion de oameni coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Virusul COVID-19 se transmite cu o viteză care șochează lumea. În doar 8 zile 1 milion de oameni s-au infectat de Coronavirus. Majoritatea țărilor din lume înregistrează cifre îngrijorătoare în ceea ce privește numărul de infectări.

Coronavirus face victime în întreaga lume. De la începutul pandemiei, peste 10 milioane de oameni au fost infectați de virusul venit din Wuhan. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că un nou val de infectări amenință planeta, potrivit BBC.

În Europa de Vest sau Asia virusul a putut să fie ținut în frâu. În restul lumii, însă, virusul continuă să facă ravagii. Statele Unite ale Americii atinge recordul infectărilor, fiind raportate nu mai puțin de 40.000 de cazuri noi confirmate într-o singură zi. Noi focare de coronavirus au apărut și în Arizona, Texas și Florida.

Bilanțul cutremurător: 1 milion de oameni s-au infectat de Coronavirus în opt zile

Autoritățile au transmis în urmă cu două luni că va urma un nou val al pandemiei. După ridicarea restricțiilor, numărul infectărilor a crescut semnificativ.

 1 milion de oameni coronavirus

După America, Brazilia se situează pe locul doi în ceea ce privește numărul de infectări, fiind și al doilea stat din lume care a depășit pragul de un milion de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

India are 15.000 de cazuri într-o zi, un bilanț nedorit, având în vedere numărul scăzut de teste raportat la populația țării. Astfel, criza sanitară din India este cu mult mai gravă decât se credea inițial.

Citeste si: VIDEO| Căldura tropicală ne sufocă. Avertismentul meteorologilor

Citeste si: VIDEO| A murit după ce a fost încătușat

Citeste si: Tătaru: „Din respect pentru aceşti oameni care au stat în casă, ar trebui să ne gândim un pic mai târziu la politică”

Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud și Vietnamul sunt doar câteva dintre statele care au reușit să mențină epidemia sub control, cea din urmă bucurându-se de zero infectări, deși se află la graniță cu China, țara din care, practic, a și izbucnit pandemia.

Citeste si: Simptome coronavirus: s-au descoperit trei noi semne ale bolii

În Africa, populația tânără, lipsa de infrastructură care blochează circulația în anumite zone și chiar și nivelul de trai destul de scăzut ar putea fi răspunsul pentru numărul de infectări, învăluit în mister până la momentul de față.

Medicii consideră că virusul venit din Wuhan poate deveni „boala săracilor”. Ei au observat că doar țările sub dezvoltate sau în curs de dezvoltare, zonele aglomerate și cele lipsite de măsuri de igienă sanitară devin adevărate focare de infecție, după cum a declarat reprezentantul OMS, David Nabarro.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si