VIDEO| Căldura tropicală ne sufocă. Avertismentul meteorologilor

După săptămâni cu furtuni violente și grindină, un val de aer tropical a aduce o căldură năucitoare peste România. Sudul și vestul țării au făcut cunoștință încă de luni cu arșița, însă e doar începutul, spun meteorologii. Vor fi zile cu peste 40 de grade resimțite, dar mai rău e că dinsconfortul termic ne va da bătăi de cap. Nu lipsesc nici ploile torențiale, mai ales în nordul țării.

R.B., luni 29 iunie 2020 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cel mai cald a fost lunii în sudul și vestul țării. La Timișoara, temperatura resimțită a trecut de 38 de grade celsius. Terasele au fost refugiul perfect pentru toți cei care nu au mai putut îndura zăpușeala de afară. Greu a fost de suportat căldura năucitoare și în Capitală, mai ales de cei care au răbdat pe la cozi, la taxe și impozite.

Citeste si: VIDEO | Tornadă şi furtuni cu piatră

Nu le-a mers rău nici doamnelor care au profitat de razele generoase ca să stea la plajă. N-a mai contat că era miezul zilei când pericolul e mai mare! Pe străzi sau pe aleile încinse din parcuri, căldura s-a simțit mult prea sufocantă. Cei care au ieșit cu copiii la plimbare au trebuit să-și ia măsuri de precauție.

Iar părinții și bunicii vor avea de lucru în continuare căci valul de aer tropical care a învăluit și România aduce temperaturi caniculare până spre sfârșitul săptămânii.

Citeste si: VIDEO | Vremea a luat-o razna în lume

”Temperaturile maxime ..... 37 de grade! Aceste valori sunt inregistrate la umbra, departe de influentele mediului urban”, spune Gabriela Băncilă, meteorolog.

Cu alte cuvinte, la soare pot trece lejer de 40 de grade. Mai rău e că disconfortul termic e apăsător. Nu lipsesc din peisaj nici ploile torențiale pe fondul instabilității atmosferice. Vor există în continuare, spun meteorologii, avertizări de tip now casting pentru fenomene extreme.

Citeste si: Alertă meteo. România, prinsă în mijlocul unor fenomene complexe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si