Ce alte dispozitive vor avea, pana la urma, aceeasi soarta? Iata o lista cu lucruri care ne sunt utile acum si care vor disparea, cel mai probabil, in urmatoarele doua decenii.

Constructorul unei celebre marci de autoturisme a prezentat deja automobile fara oglinzi laterale, care vor aparea pe piata in 2019. In curand, multe alte companii vor urma exemplul lor. Este foarte probabil ca toate masinile vor avea camere de filmat incorporate, iar sistemul inteligent al masinii va avertiza soferul in caz de pericol.

De asemenea, transmisia manuala si motoarele cu ardere interna vor fi date uitarii. De la inceputul acestui an, toate cladirile noi din Anglia vor fi dotate cu incarcatoare de baterii pentru masinile electrice.

Pana in 2035, autoritatile britanice planuiesc sa determine cea mai mare parte a populatiei sa se deplaseze cu mijloace de transport "prietenoase cu mediul".

Tehnologia casei inteligente a devenit parte din viata noastra de zi cu zi. In prezent, toate dispozitivele dintr-o casa pot fi controlate cu ajutorul unei tablete sau al unui smartphone. Asadar, in curand, mult-iubitele telecomenzi vor disparea.

In urma unui sondaj, doar 120 de oameni au raspuns ca prefera numerarul, majoritatea alegand cardurile bancare. In numai 20 de ani, vom uita complet cum arata cheile obisnuite pe care le folosim pentru casele si masinile noastre.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tehnologia pornirii masinii folosind un buton nu e ceva tocmai nou, si imagineaza-ti ca iti vei putea deschide apartamentul folosind o aplicatie de pe telefon, o comanda vocala sau o scanare a retinei.

In curand, incarcatoarele de telefon nu vor mai irita proprietarii de smartphone rupandu-se sau deteriorandu-se. Vom putea folosi unde radio si Wi-Fi pentru a ne incarca dispozitivele. Firele enervante nu se vor mai incalci, iar lumea noastra va capata un aspect futurist.

In viitor, nu vor mai exista seringi. Ele vor fi inlocuite cu tehnologii de varf. Oamenii de stiinta au venit cu doua optiuni: injectia cu jet si capsulele. Injectiile vor inocula lichidul prin piele instantaneu. Capsulele vor contine nano-ace, care vor fi absorbite de sistemul digestiv si vor injecta medicamentul in fluxul sanguin.

In ultimii ani, s-au facut multe experimente cu drone care incercau sa livreze bunuri, inlocuind astfel clasicii curieri. In multe tari, acest tip de servicii de livrare castiga in popularitate si putem presupune ca, in curand, cutiile zburatoare vor deveni ceva obisnuit.

Hartia joaca deja un rol secundar si sistemele biometrice devin din ce in ce mai raspandite. Smartphone-urile si bancomatele pot deja sa recunoasca oamenii dupa trasaturile faciale.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De asemenea, semnaturile, asa cum le cunoastem, vor disparea si ele. Multumita tehnologiei de recunoastere faciala, a arunca o privire spre camera telefonului tau va fi suficient.

Dureaza sute de ani pentru ca o punga de plastic sa se descompuna. De aceea, multe tari au interzis folosirea pungilor de plastic si incurajeaza oamenii sa foloseasca metode alternative de impachetare. De exemplu, putem folosi pungile din textile, care nu aduc vatamari mediului.

Tehnologiile care permit indeplinirea unor sarcini diferite folosind miscarea mainii sau a ochiului vor inlocui in curand obiecte familiare.

Mouse-ul calculatorului este unul dintre ele. Nu vom mai vedea cursorul minuscul pe ecran sau fire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si