10 mii de pelerinii, veniti la racla cu moastele Cuvioasei Parascheva, s-au calcat in picioare ca sa atinga ramasitele sfintei!

Credinta ne lumineaza, ne inalta si ne apropie... uneori pana la imbulzeala! Pelerinii veniti sa asiste la scoaterea din biserica a raclei cu moastele Cuvioasei Parascheva aproape s-au calcat in picioare numai ca sa fie primii care ating ramasitele sfinte!

Author: V.P. marți 10 octombrie 2017 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Invalmaseala s-a creat de-ndata ce preotii au luat racla pe umeri. Cu ochii la moaste, pelerinii obositi dupa noaptea alba, au uitat unii de altii! Cu greu i-au tinut jandarmii in frau!

- Tine-i pe loc! Tine-i pe loc!

Afara, sub cerul liber, oamenii s-au mai linistit!

Primii care au trecut pe la racla au fost urmati indeaproape de pelerinii din Voluntari, revarsati in valuri din 150 de autocare. Mai mult glumeti decat cuprinsi de evlavie, cativa s-au comportat ca vedetele!

Imediat ce racla a fost scoasa in curtea mitropoliei, pelerinii s-au asezat la coada. Desi e abia prima zi de inchinaciune, credinciosii sunt multi: 600 de oameni saruta racla intr-o ora.

- Cat a durat sa ajungeti la racla? 6 ore. Mai puteti, rezistati? Putem, ne-a intarit Dumnezeu.

-Ce o vei ruga pe Sfanta? Sa ma ajute. La ce? Cu scoala.

- De ce se da busuioc? Pentru prosperitate, pentru credinta, oamenii il pun la icoana.

Preot Constantin Sturzu, purtator de cuvant MMB- Mi s-a parut interesant ca au inceput sa vina si....

Turciei de azi.

In cele 16 ore scurse de la scoaterea raclei, aproape 10 mii de oameni s-au inchinat la racla cu moastele Cuvioasei. In zilele urmatoare, numarul lor va creste considerabil. Anul trecut, sarbatoarea Sfintei Parascheva a adunat la Iasi 200 de mii de oameni.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si