Franța se află fruntașă în clasamentul țărilor vizitate de turiști. Oameni de prin toate colțurile lumii îi trec granița pentru a observa frumusețile pe care le are de oferit. Noi îți arătăm care sunt cele 10 orașe din Franța care merită să le descoperi.

Toulouse este unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța. Orașul este al patrulea ca mărime din țară și are aproximativ 450.000

de locuitori. Toulouse este situat la 150km de Mediterană și la 230km de Oceanul Atlantic. Cu o istorie bogată, de peste 2000 de ani, este și unul dintre cele mai vechi centre universitare din Europa, Universitatea din Toulouse fiind fondată în 1229. Toulouse poartă denumirea de orașul roz. Acest nume vine datorită clădirilor numeroase construite din cărămidă roz și este centrul aviației europene, fiind între altele și sediul companiei Airbus.

10 orașe din franța
Toulouse - Franța.[Sursa foto: google]

Nantes este un alt oraș important din Franța. Este situat chiar în vestul Franței, pe râul Loara și se află la doar 50km de coasta Atlanticului. Nantes este al șaselea cel mai mare oraș din țară. 300.000 de locuitori umple orașul francez. Acest oraș apare în topurile orașelor cu cel mai bun nivel de trai din Europa. Nantes a primit mențiunea de Capitală Verde Europeană, datorită curățeniei și a numărului mare de spații verzi.

10 orașe din franța
Nantes din Franța.[Sursa foto: google]

Aix-en-Provence este un alt oraș de neratat dacă ajungi în Franța. Orășelul universitar este situat la aproximativ 30km nord de Marseille, iar din cei 130.000 locuitori, aproape un sfert sunt studenți. Cele mai atractive locuri din Aix-en-Provence sunt: Braseria Les Deux Garcons, Centrul Istoric, Fântâna de la Rotonde, Catedrala Saint-Sauveur, Muzeul Granet.

Orașe de neratat din Franța

Marsilia sau Marseille este un alt oraș frumos din Franța.

Ca dimensiune, este al doilea oraș al Franței, după Paris, cel mai mare port comercial al țării și capitală a provinciei Provence-Alpi-Coasta de Azur. De aici și numele imnului Franței și anume „La Marseillaise”. Acest oraș are origini vechi, grecești, din secolul al VII-lea î.Hr,, Marsilia dispune de numeroase obiective turistice, însă probabil cel mai mare avantaj este poziția geografică, situat fiind între faimoasele stațiuni de pe Coasta de Azur și granița cu Spania.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Strasbourg este un alt oraș de vizitat din Franța. Chiar dacă nu are prea mulți vizitatori anual, orașul are atracțiile sale. Capitală a Alsaciei, împletitura dintre cultura nemțească și cea franceză fac din Strasbourg unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Strasbourg a căpătat un renume la nivel internațional, fiind căminul unor instituții prestigioase precum Sediul Parlamentului European, CEDO.

10 orașe din franța
Strasbourg - Franța.[Sursa foto: google]

Un al șaselea oraș important din Franța este Nisa. După mărimea populației, ocupă locul cinci. Nisa are în jur de de 340.000 de locuitori, orașul fiind numit capitala Coastei de Azur, una dintre cele mai frumoase și exclusiviste regiuni ale continentului.

Valorile culturale ale orașului și climatul blând a atras elita britanică din sec.al XVIII-lea, motiv pentru care promenada orașului, una dintre cele mai celebre din lume, se numește Promenade des Anglais.

Pe locul șapte, întâlnim orașul Bordeaux. Este un oraș port de pe râul Garonne. Orășelul are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori și este celebru în principal pentru vinurile produse, fiind lider mondial din acest punct de vedere. Bordeaux are cel mai mare număr de clădiri istorice ocrotite din Franța, după Paris. Istoria acestor locuri începe dinaintea romanilor, din anul 300 Î.Hr, ca și trib celtic.

Lyon este un alt oraș renumit din țara francezilor. Este situat pe locul trei în clasamentul celor mai mari orașe din Franța. Lyon are o populație de peste 500.000 de locuitori și se află în partea central-estică a statului, la confluența râurilor Rhone și Saone. Orașul este cunoscut pentru bucătăria și gastronomia sa, dar și pentru arhitectură și istorie, o parte a orașului se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Un alt oraș plin de eleganță și lux, din Franța, este Cannes. Orașul a devenit celebru o dată cu Festivalul de Film de la Cannes pe care îl găzduieşte încă din 1946. Cannes are un climat de tip mediteranean, cu veri lungi, cu până la 12 ore de soare pe zi, şi veri blande, cu atracţii turistice interesante (muzee, plaje frumoase şi o faleză impresionantă). Cannes este unul dintre cele mai populare oraşe din lume.

Pe ultimul loc am situat orașul Paris, însă este fruntaș în toate topurile. Vizitatorii adoră „orașul luminilor” sau „orașul îndrăgostiților”. Paris este dintre cele mai vizitate orașe din lume, aflat pe lista de dorințe a tuturor. Celebrul oraș are o populație de peste 2 milioane de locuitori, iar întreaga arie metropolitană depășind 12 milioane de persoane. Așa că am păstrat ce este mai bun pentru final.

10 orașe din franța
Paris - Franța.[Sursa foto: google]

Franța merită vizitată toamna. Atunci când turiștii invadează orașul, iar localnicii pleacă în vacanță. Multe hoteluri și magazine mai mici se închid în luna August. Cele mai frumoase festivaluri se țin în lunile de vară, iar unele zone pot fi foarte liniștite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si