Cum luptă un CEO cu insmonia? Află secretele împotriva insomniei și nu o lăsa să-ți afecteze productivitatea

Află secretele în lupta cu insomnia chiar de la directori executivi. Cum tolerează liderii de astăzi insomnia? Ce fac ei pentru a nu le fi afectată productivitatea? Iată câteva sfaturi utile.

Author: Georgiana Balaban luni 07 septembrie 2020 , 16:00

sfaturi-pentru-a-combate-insomnia
sfaturi-pentru-a-combate-insomnia[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Călătoriile, disponibilitatea în orice moment și necesitatea de a fi pe fază 24 de ore este realitatea inevitabilă a liderilor de astăzi. Acest lucru aduce de la sine insomnia. Atât de mult încât, chiar dacă se culcă la timp, problemele cu care se confruntă zilnic nu-i lasă să adoarmă. Özlem Aydın Ayvacı de la  Capital.com.tr  a dezvăluit secretele unui CEO de astăzi pentru a combate insomnia.

Lumea afacerilor din Turcia este mult mai globală decât în ​​trecut... Multe companii mari au activități și în străinătate. Această situație aduce necesitatea de a fi disponibil 24 de ore pe zi. Călătoriile, mesele după serviciu și obligația de a fi pe teren fac parte din activitățile unui lider. Participarea la o teleconferință la 4:00 dimineața a devenit acum rutina zilnică a multor CEO. Și în acest caz, CEO inventează mici pauze pentru ei înșiși. În timp ce prânzurile sunt acum văzute ca o oportunitate pentru întâlniri de afaceri, cel mai bun plan de relaxare este să organizați întâlniri ocazionale pe barcă.

De exemplu, Filiz Akdede, directorul general al imprimantelor HP de format mare Europa, Orientul Mijlociu și Africa, încearcă să-și echilibreze insomnia cu o dietă sănătoasă. Are mereu alături gustări sănătoase.

Novo Nordisk Turcia Director General Dr. Burak Cem a spus: „Revin la ritmul meu normal într-o zi sau două. După aceea, am grijă să mențin echilibrul dormind în mod rezonabil.   Fie că suntem în Istanbul sau în altă parte a lumii, telefonul stă lângă patul nostru 24/7”.

CEO Ayșe Esen spune că a rămas nedormită pentru a nu pierde tweet-urile importante și pentru a urmări schimbările importante de pe piețe. Murat Kașıbeyaz, vicepreședintele consiliului de administrație al grupului de gusturi Kașıbeyaz, pierde nopțile de ani de zile. El stă până când fiecare invitat părăsește restaurantul și spune că nu a putut să doarmă la o anumită oră a nopții de ani de zile. Bărbatul declară că încearcă să recupereze somnul, dormind 2 ore în fiecare după-amiază.

Cum să fii echilibrat cu un somn de calitate?

Mulți oameni de afaceri și-au dat seama de importanța calității somnului, deoarece dorm mai puțin decât înaintea obținerii acestui job. De exemplu, Ece Kașıkçı, directorul general al Bristol-Myers Squibb, se trezește dimineața devreme și lucrează până noaptea târziu. „Pot să stau până târziu, întrucât nu există o producție care să iubească somnul foarte mult”, a spus Kașıkçı, explicându-și ritmul astfel: „Deoarece sediul nostru regional este în Anglia și sediul nostru oficial este în New Jersey, trebuie să fiu destul de flexibil în ceea ce privește teleconferințele și e-mailurile.Pot exista întâlniri la care trebuie să particip târziu sau corespondență la care trebuie să răspund târziu din cauza diferențelor de timp din orașe"

Omul de afaceri afirmă că organismul său are un ritm și un ceas. Kașıkçı explică: „Somnul de calitate este foarte important. Cred că cineva ar trebui să se asculte pe sine și să trăiască în ritmul adecvat prin prinderea nivelului de energie adecvate în timp."

ÎN FIECARE ZI, MESAJ DUBLU

Istanbul Gold CEO Ayșe Esen administrează aproape 30 de companii din diferite sectoare. Omul de afaceri a declarat că lucrează până la ore târzii din acest motiv, Esen susține: „Din păcate, timpul îmi alunecă până la ore târzii”.

El afirmă că are un timp de lucru de până la 16 ore pe zi. Esen lucrează de fapt ore multe suplimentare într-o zi. Din acest motiv, are puțin timp pentru a se odihni, decât în mod normal. Esen descrie o zi din viața sa atsfel: „Mă trezesc la 07:00 dimineața și plec din casă ca la 08:00. Din păcate, din moment ce călătoresc între cele două părți ale Bosforului din Istanbul, sunt la serviciu în jurul orei 09.00. Programul meu este în medie de 12 ore, uneori până la 16 ore. Vin acasă noaptea târziu, beau un pahar cu apă în grădina mea, respir aer curat și dorm la 01:00 cel mai devreme”

Cel mai important motiv pentru care ritmul lui Esen este atât de ocupat este că are companii în diferite țări și trebuie să călătorească frecvent pentru a se ocupa de ele. „Indiferent dacă suntem în Istanbul sau de cealaltă parte a lumii, Europa, America, Asia, telefonul stă lângă patul nostru 24/7”, adaugă Esen.

Esen explică modul în care își echilibrează viața dintre om și CEO și cum face față insomniei: „Nutriție adecvată, vitamină și suport mineral, desigur. Important, dar cel mai important este că sunt în pace cu mine. Chiar dacă nu pot să fac vacanțe lungi, încerc să fac escapade timp de 1-2 zile.".

FORMULE DE COMPENSARE

Directorii executivi care suferă de insomnii au diverse obiceiuri. De exemplu, Novo Nordisk Turcia Director General Dr. Burak Cem se trezește devreme și lucrează cel târziu la 8.20. „ Prefer să-mi relaxez mintea citind cărți de aventură sau istorie recentă, înainte de a mă culca”, spune Cem, care încearcă să nu aducă, prea mult, munca acasă.

Cem susține că este rezistent la insomnie. „După 3-4 ore de somn scurt, mă duc la o întâlnire de afaceri, dar după aceea încerc să mă recuperez cu un somn lung de 7-8 ore”. adaugă el.

Filiz Akdede, directorul general al imprimantelor HP de format mare Europa, Orientul Mijlociu și Africa, poate dormi până la 6-7 ore pe zi. El continuă să răspundă la mesaje când ajunge acasă. Le răspunde tuturor persoanelor care l-au contactat pe zi și nu au dat de el. „Capacitatea de a te concentra asupra muncii în orice mediu se dezvoltă cu timpul. Lucrez foarte eficient în aeroporturi și în avion”, spune el. Akdede spune că încearcă să-și echilibreze insomnia cu o dietă sănătoasă.

Murat Kașıbeyaz, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Grupului Kașıbeyaz Lezzet, este unul dintre cele mai dificile persoane din punct de vedere al somnului. Kașıbeyaz, care începe ziua în jurul orei 6:00 dimineața, continuă să lucreze până la prânz și doarme 2 ore după-amiază. Mai târziu, continuă ziua de unde a plecat și rămâne la restaurant. El părăsește locația la miezul nopții. Susține că de ani de zile nu poate să doarmă la o anumită oră în fiecare noapte.

Kașıbeyaz, care are 7 restaurante mari în toată țara, verifică toate sucursalele la fiecare 2 zile. Acest lucru determină o rutină de călătorie foarte frecventă. Kașıbeyaz continuă: „Este prea târziu să te plângi de insomnie acum. În ceea ce privește meseria mea, trebuie să respect acest stil de viață."

Directorul general ALPET Ali Murat Yeșilyurt începe de asemenea ziua la 6, inclusiv sâmbătă. Dacă soarele răsare când mă ridic, simt că am pierdut jumătate din acea zi. De aceea este important pentru mine să mă trezesc devreme", spune Yesilyurt.

El face mai întâi o plimbare de dimineață, apoi face un duș rece și stă la micul dejun. Yesilyurt povestește că a plecat de acasă la 8 ani pentru a lucra. El spune că își urmărește întotdeauna lucrurile de pe telefonul său, chiar dacă își petrece week-end-urile cu familia.

Terzi a menționat că cei care îi stabilesc programul de lucru sunt clienții. El explică că merge mult și, prin urmare, lucrează foarte mult chiar și în weekend când este nevoit să călătorească.

Omul de afaceri a declarat că acordă o atenție specială unei diete sănătoase, pentru că altfel nu ar mai fi în picioare. „Nu pot să spun că mă plâng mai mult de lipsa de somn. Este nevoie de prea mulți pași pentru a deveni un brand în industrie. Dacă vrem să ne continuăm succesul, trebuie să ne lipsim de somn.” a încheiat el.

Cei care au învățat să trăiască cu mai puțin somn de ani de zile sunt acum obișnuiți cu acest lucru. Așa că au găsit propriile forme de a face față oboselii. Directorul general al Medtronic Esen, din Turcia, se trezește la ora șase de dimineață. Apoi face exerciții de respirație, timp de 20 de minute. Bărbatul locuiește în Kilyos și merge la muncă folosind cel de-al treilea pod al orașului. În ciuda tuturor călătoriilor și a volumului de muncă foarte ridicat, este unul dintre oamenii de afaceri care menține cel mai bine echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

sfaturi-pentru-a-combate-insomnia
sfaturi-pentru-a-combate-insomnia[Sursa foto: PixaBay]

Tümer afirmă că echilibrează insomnia cu viața de calitate. „Mi-am mărit doza antrenamentului de pilates, care este o zi pe săptămână, la 3 zile pe săptămână, iar yoga, pe care tocmai am început-o, mi-a adus pace. Îmi pot relaxa cu ușurință coloana vertebrală cu yoga. Știu valoarea fiecărui minut, indiferent cât de ocupat aș fi, și îl canalizez și îl petrec în locul potrivit pentru a-mi ridica energia. Modul în care adormi este, de asemenea, extrem de important.” a adăugat Tümer.

sfaturi-pentru-a-combate-insomnia
sfaturi-pentru-a-combate-insomnia[Sursa foto: PixaBay]

„Avem o regulă de 24 de ore”

Gürhan Güven FERSAN CEO și președinte al consiliului de administrare susține că are o regulă de 24 de ore pentru a-i face față oboselii. „Rutina mea este să beau un pahar cu apă, apoi să iau o mică cafea pentru a-mi menține metabolismul în funcțiune. Apoi merg la alergat. Când mă întorc, mă îndrept spre muncă. Datorită sportului, dobândesc idei noi și încep ziua mai energic. Nu pot spune că am un program fix de lucru, ar fi greșit să îl am. Ca lider al unei echipe, trebuie să fii disponibil oricând, oriunde. Mă trezesc la 06:00 în timpul săptămânii. În weekend îmi place să dorm până la 10:00 și să iau un mic dejun lung cu familia.” a spus Gürhan Güven.

Citeste si: Aventuri în Bucovina de poveste, sâmbăta de la ora 15:00, în “ROventura”

„Răspundem solicitărilor și întrebărilor primite în termen de 24 de ore. Viața s-a accelerat atât de repede încât oriunde te-ai afla, oamenii și piața așteaptă răspunsuri de la tine. Tehnologia facilitează viața oamenilor, ritmul va deveni mai rapid. Oriunde v-ați afla, puteți accesa toate informațiile și rapoartele. Datorită acestui confort, deciziile pe care le luați sunt în creștere, iar randamentele dvs. se accelerează.” a adăugat el.

„Am o întâlnire la 4 dimineața"- Burak Özbay, manager general al firmei MOBIMARK

„Fiecare zi poate fi diferită din cauza călătoriilor de afaceri în țară și în afară. Pot începe ziua la diferite ore. După ce am urmat agenda națională și globală, evaluez ziua precedentă și examinez programul acelei zile. Țin întâlniri și discuții care sunt urgente, cât mai devreme posibil. Oricât de târziu ajung acasă, chiar dacă îmi este somn, încerc să economisesc o oră pentru familia mea.” a declarat Burak.

Citeste si: Curs valutar BNR, vineri 4 septembrie 2020. Moneda euro atinge un nou maxim istoric

Managerul Mobimark afirmă că doarme cinci ore. „Mă trezesc de obicei între orele 06:00-07:00, fără alarmă. Lucrez în medie 12 ore. Dacă nu am ceva de lucru urgent, mă culc în jurul orei 01:30. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, conceptele precum programul de lucru și un loc de muncă obișnuit și-au pierdut importanța pentru mine.”

Întâlnire pe barcă

„Dorm mai puțin, dar energia mea este mare. Să-mi petrec timp cu familia și să mănânc bine este foarte important pentru mine. Încerc să fac și mișcare. Stau departe de țigări și de alcool. Uneori adaug întâlniri și interviuri care -mi pot face viața utilă. De exemplu, țin întâlniri pe barcă și evaluez agenda în timpul excursiei în natură. Recunosc că-mi place somnul și îl consider foarte important. Nu mă plăng niciodată de somn și consider că a fost decizia mea și am fost determinat să iau aceste decizii.”

Citeste si: Clipe de infarct în Beirut. Semne de viață detectate sub dărâmături, la o lună de la explozia-gigant!

„Nu dorm când sunt îngrijorat!”- Davut Doğan DOĞANLAR

„Dorm doar 6 ore pe zi. Orele mele de somn se pot schimba, mai ales în funcție de locul în care mă aflu. După o zi plină, noaptea încerc să răspund la e-mailuri și să citesc rapoarte. Așa că am o tură de 2 ore acasă. Muncesc de acasă sâmbăta” a spus Davut.

Bărbatul a adăugat: „Am grijă de mine. Merg pe jos, folosesc piscina și sauna. Uneori când am prea multe de făcut, rămân nedormit. Scap de insomnie în weekend când mă trezesc la ora 10. În fiecare duminică, pregătesc micul dejun.”

„Stau mereu cu telefonul mobil în mână” Emre Ayyıldız, manager general

„Afacerea nevoia” a scăzut odată cu creșterea comunicațiilor mobile. De aceea, oriunde merg am un telefon cu mine pentru a putea lucra. Așa lucrez de dimineață până seara. De obicei, dorm la 00.30 și mă trezesc la 7.00. Încerc să dorm cel puțin 6 ore.” a declarat Emre.

sfaturi-pentru-a-combate-insomnia
sfaturi-pentru-a-combate-insomnia[Sursa foto: PixaBay]

Emre a transmis că-i place să lucreze și că programul încărcat nu-l afectează în mod negativ. „Prefer să-mi dedic timpul muncii. Am o fiică de trei ani. Cel mai mare hobby al meu în timpul liber este fiica mea, îmi place să petrec timp cu ea. În timpul săptămânii petrec serile alături de soție și ne uităm la TV. Am creat spații de odihnă în casă. Recunosc că am un program încărcat, dar îmi face plăcere ceea ce fac.” a adăugat omul de afaceri.

Emre a povestit cum decurg weekend-urile sale. „Îmi place să dorm în weekend, însă fiica mea decide la ce oră să mă trezesc. Încerc să fiu cât mai puțin stresat la muncă, am făcut din biroul meu o zonă relaxantă. Viața în lumea afacerilor este destul de stresantă, însă este foarte important pentru mine să nu reflectăm acest stres asupra echipelor și să deschid calea pentru idei inovatoare deschise lumii.” a încheiat managerul.

Oamenii de afaceri duc o viață complicată, însă reușesc să-și găsească echilibrul pentru a face față oboselii. Unii își găsesc liniștea alături de familie, alții prin sport, iar alții printr-o alimentație sănătoasă.

Sursa: capital.com.tr


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 4 decembrie 2021:  1.490 de cazuri noi și 131 de decese în ultimele... Bilanț coronavirus 4 decembrie 2021: 1.490 de cazuri noi și 131 de decese în ultimele 24 de ore
spotmedia.ro
A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e... A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e sortită pieirii
spotmedia.ro
Jurnaliştii şi studenţii sunt ţintele unui nou sistem de supraveghere cu recunoaștere... Jurnaliştii şi studenţii sunt ţintele unui nou sistem de supraveghere cu recunoaștere facială din China
b1.ro
Ionuț Dolănescu a luat o decizie radicală cu casa moştenită de la Ion Dolănescu, pentru... Ionuț Dolănescu a luat o decizie radicală cu casa moştenită de la Ion Dolănescu, pentru care s-a judecat cu fratele Dragoş
infoactual.ro
Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
evz.ro
E descoperirea momentului. O plantă otrăvitoare, leacul pentru COVID-19. Rezultatele... E descoperirea momentului. O plantă otrăvitoare, leacul pentru COVID-19. Rezultatele din laborator sunt promițătoare
doctorulzilei.ro
Adrian Streinu-Cercel: Românii se poartă ca și cum și-ar dori să se INFECTEZE! Virusul,... Adrian Streinu-Cercel: Românii se poartă ca și cum și-ar dori să se INFECTEZE! Virusul, uneori, mai și UCIDE
romaniatv.net
Ce a făcut Culiţă Sterp la căpătâiul lui Ion! Cum s-a filmat artistul la priveghiul... Ce a făcut Culiţă Sterp la căpătâiul lui Ion! Cum s-a filmat artistul la priveghiul ciobanului youtuber / VIDEO
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si