Pentru a fi la potențial decorativ mereu, unele plante de apartament necesită mentenanță frecventă. Dacă îți dorești natura cât mai aproape de tine, însă timpul nu îți permite să zăbovești prea mult printre flori, trebuie să știi că poți să te bucuri de un decor verde, viu la tine acasă cu minim efort.

Citește și: Ceai de ghimbir rețetă: Ce beneficii are pentru sănătate?

Trebuie să știi că majoritatea plantelor de apartament au nevoie de o perioadă în care solul să fie uscat între udări. Ba ma mult, există plante care au nevoie de îngrijire o dată pe săptămână, sau chiar… o dată pe lună! Vezi aici o listă complexă scrisă de specialiștii flowertime.ro, în care regăsești plante de apartament spectaculoase, ușor de întreținut. Dintre acestea am selectat plantele care te pot ajuta sa creezi un decor viu în locuință sau la birou cu efort minim:

Citește și: 5 cadouri de casă nouă pe care le poți dărui prietenilor tăi!

Adenium obseum (Trandafirul deșertului) este o plantă suculentă cu aspect de bonsai. Se dezvoltă spectaculos în locuri cu multă lumină și necesită udări moderate care iarna se reduc. Florile sale de culoare albă, diverse nuanțe de roz sau roșu, asigură decor îndelungat.

Bromeliaceele (speciile de Guzmania, Vriesea, Tillandsia și Aechmea) sunt cele mai longevive si rezistente flori de apartament.

Perioada de decor a florilor poate fi de până la 6 luni, cu minime cerințe privind mentenanța. Cu ajutorul bromeliilor poți da o pată de culoare biroului, bucătăriei, chiar și băii, deoarece sunt specii foarte versatile iar întreținerea lor nu îți va da bătăi de cap.

Citește și: Acestea sunt plantele de sărbători care nu ar trebui să se regăsească în preajma animalului tău de companie. Unele dintre ele sunt otrăvitoare

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Filodendronii (Philodendron White Measure, Philodendron Shangri La, Philodendron Atom și Philodendron imperial Red.) sunt ușor de cultivat, dar au nevoie de lumină puternică, indirectă. Filodendronii sunt plantele care te fac să te simți aproape de o vacanță exotică, la tine acasă.

Monstera adansonii este o plantă de apartament exotică potrivită încăperilor minimaliste sau nonconformiste. Monstera se udă abundent și rar, preferând umiditate atmosferică mai ridicată.

Epipremnum pinnatum (iedera diavolului) vine în casa ta cu note exotice și frunze în culori vibrante. În plus, este benefică pentru interior, deoarece elimină din aer toxinele, cum ar fi benzenul. Epipremnum este perfectă pentru dormitor sau bucătărie, deoarece se întreține foarte ușor!

Citește și: Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a deschide o terasa?

Zamioculcas, planta ZZ te va uimi prin rezistență și capacitate decorativă! Contribuie la un design elegant încăperilor luminoase și spațioase, necesitând condiții minime de udare (chiar și o dată la două săptămâni).

Plantele aerofite au rămas în tendințe în ultimii ani datorită rezistenței și decorului oferit. Tillandsiile nu au nevoie de pământ pentru a supraviețui, le poți suspenda pe un suport și pulveriza săptămânal cu puțină apă.

Tillandsiile se pretează pentru decorul oricăror încăperi, însă se dezvoltă spectaculos la lumină abundentă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Plantele suculente (Crassulele și Echeveriile) sunt deja plante consacrate pentru potențialul decorativ cu efort minim. Amplasate în ghivece decorative individual sau în diverse tipuri de aranjamente, plantele suculente te vor încânta prin diversitatea formelor și culorilor timp îndelungat.

Citește și: De ce nu este bine să dormi la umbra unui nuc? Multă lume nu știe!

Cactușii se întrețin foarte ușor, chiar poți să uiți să îi îngrijești! Cactușii te pot încânta prin diversitatea formelor, fiind indispensabili pe birou sau în zona monitoarelor datorită potențialului lor de a atrage radiațiile emise de acestea.

Sansevieriile surprind prin rezistență la condiții improprii altor plante, precum lumină de intensitate redusă sau chiar soare direct. Necesită minime condiții de întreținere și cât mai puțină apă!

Iată așadar ce diversitate de specii de plante pentru apartament rezistente ne stau la dispoziție pentru a crea un decor plin de viață cu efort minim.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si