14 angajaţi ai DSP Buzău au fost confirmaţi cu coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Buzău anunţă că are, în total, 14 cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, după ce luni au sosit ultimele rezultate ale testelor prelevate de la persoane care aveau simptome ori au intrat în contact cu persoane confirmate.

G.B., luni 13 iulie 2020 , 20:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit directorului economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, până în prezent au fost confirmaţi cu COVID-19 directorul executiv al instituţiei, trei epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, 6 inspectori sanitari şi doi şoferi.

Conform sursei citate, mare parte dintre aceştia sunt asimptomatici, dar sunt internaţi în spital, cu o excepţie.

14 angajaţi ai DSP Buzău au fost confirmaţi cu coronavirus

”Când a venit domnul ministru luni, la DSP Buzău erau în lucru testele a 4 asistenţi de la epidemiologie. Am zis că, dacă se vor confirma şi aceştia, va fi greu să ne mai organizăm activitatea, însă ei sunt negativi şi vor lucra în două schimburi. Domnul ministru a spus că, dacă cei 4 se vor confirma, atunci să-l anunţăm şi va detaşa personal din judeţele limitrofe, dar eu cred că ne vom putea desfăşura activitatea, mai anevoios, însă ne vom descurca şi nu va fi nevoie”, a declarat directorul economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, care coordonează activitatea instituţiei, dat fiind că directorul Cristina Ungureanu a fost confirmat cu coronavirus.

14 angajaţi coronavirus

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. Fanii sunt în stare de șoc

Citeste si: Asistentă medicală de 48 de ani din Sibiu, ucisă de coronavirus

Citeste si: VIDEO| Băi periculoase de mulțime, în plină pandemie

Potrivit aceleiaşi surse, cea mai mare problemă rămâne la Compartimentul de inspecţie sanitară. Instituţia are în total 9 inspectori sanitari: 6 de la Buzău au fost depistaţi pozitivi, unul a refuzat testarea şi este în izolare la domiciliu, rămânând doar doi de la Râmnicu Sărat. Confirmarea celor 6 face ca inspecţiile de control să nu mai poată fi derulate o perioadă.

Citeste si: Coronavirus România. Au fost înregistrate 413 cazuri noi de COVID-19. Care sunt judeţele cu cele mai multe cazuri

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si