VIDEO| 16 persoane au fost ucise de trăsnet în timp ce-și făceau selfie

Un trăsnet intens a ucis 16 persoane în India. Tinerii își făceau selfie în ploaie, în vârful unui turn al fortului Ambser, o atracţie turistică la Jaipur, în nordul Indiei.

Author: Georgiana Balaban luni 12 iulie 2021 , 18:56

16 persoane ucise de trăsnet
Au fost uciși de trăsnet.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

16 oameni au murit pe loc în timp ce își făceau un selfie. Tragedia a avut loc în vârful unui turn al fortului Ambser, o atracţie turistică la Jaipur, în nordul Indiei.

Majoritatea victimelor sunt tineri, conform poliției indiene.

Când a avut loc trăsnetul 27 de persoane se aflau pe zid. Unii dintre turiști au încercat să se salveze și au sărit la pământ. Astfel de incidente se întâmplă anual. Trăsnetul ucide anual în medie aproximativ 2.000 de indieni.

Citeste si: Vine potopul? Cod galben de inundaţii în 11 judeţe

Conform presei locale, duminică, alte nouă morţi legate de trăsnet au fost raportate în statul Rajasthan, unde se află oraşul Jaipur, iar alte zeci de morţi au fost înregistrate în Uttar Pradesh şi Madhya Pradesh.

Trăsnetul ia viețile locuitorilor din India

Bilanțul deceselor cauzate de trăsnete crește anual, iar numărul celor răniți este unul destul de mare. Potrivit unor experţi, bilanţul victimelor era important în aceste din urmă două state, deoarece numeroase persoane muncesc afară, în agricultură şi construcţii.

Miniştrii-şefi ai statelor respective şi premierul indian Narendra Modi au declarat că vor da despăgubiri în valoare de 500.000 de rupii (5.650 de euro) tuturor familiilor îndoliate. În India, sezonul musonului, caracterizat prin ploi foarte puternice, începe în iunie şi se încheie în septembrie.

Citeste si: Dramă în familia unui fost campion mondial. Vestea a lovit ca un trăsnet

16 persoane ucise de trăsnet
Au murit în timp ce-și făceau selfie.[Sursa foto: PixaBay]

Meteorologii indieni au afirmat că decesele din cauza trăsnetului s-au dublat începând din anii '60, iar unul dintre motivele invocate în eplicarea acestui lucru sunt modificările climatice. Potrivit unor date, accidente cauzate de acest tip de intermperii au crescut cu 30-40% începând din anii '90.

Citeste si: Dezactivarea pilotului automat de către un trăsnet şi erori de pilotaj, la originea accidentului aerian de la Moscova

În anul 2018, statul Andhra Pradesh, în sudul Indiei, a înregistrat 36.749 de trăsnete în doar 13 ore, iar în iunie 2021 peste 100 de persoane au murit în cele două state.

Guvernanții au anunțat că trăsnetele sunt mai curente în zone mai puţin împădurite, care expun mai mult populaţiile trăsnetelor. BBC prezintă câteva măsuri de siguranţă de urmat pe timpul uneifurtuni cu trăsnete.

Royal Society for the Prevention of Accidents recomandă să re caute refugiu într-o clădire mare sau, în lipsa acesteia, într-o maşină, şi nu sub un copac mare şi izolat. În cazul în care nu există mijloace de protecţie, se recomandă o poziţie ghemuită.

Citeste si: Cipru este în stare de alertă! Autoritățile susțin că se confruntă cu „cel mai grav incendiu forestier din istorie”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si