Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro

Adrian Ghenie este cel mai bine cotat pictor român contemporan. Tablourile artistul au foarte mare succes mai ales peste hotare, acestea fiind vândute chiar și pe timp de pandemie la mari case de licitații pentru milioane de euro.

Alina Raducu, miercuri 28 aprilie 2021 , 19:34

Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro
Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro[Sursa foto: Instagram Adrian Ghenie]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tablouri picate de artistul Adrian Ghenie vândute cu milioane de euro

Tabloul „Nickelodeon”, pictat de Adrian Ghenie a fost vândut în luna octombrie 2016 pentru suma record de 8 milioane de euro, la o licitație organizată la casa de licitații Christie’s și Sotheby’s Londra.

Celebrul tablou al artistului vândut cu 8 milioane de euro a fost expus și la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

În 2020, chiar la începutul pandemiei de COVID-19, în februarie, artistul a reușit să-ți vândă un tabloul The Arrival la casa de licitații Sotheby’s din Londra cu prețul de 5 milioane de euro. Lucrarea artistului a fost picattă în anul 2014, fiind prezentată la două expoziții, la Berlin și Malaga.

Un alt tablou fascinant pictat de Adrian Ghenie fost vândut, în luna iulie 2020, la Christie’s Hong Kong, cu 3,8 milioane euro. Lucrarea este denumita On the road to Tarascon 2, care a fost pictată în 2013. Aceast tablou reprezintă un omagiu adus de artistul Ghenie lui Vincent van Gogh, de care este evident inspirat și în alte tablouri.

Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro
Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro[Sursa foto: Instagram Adrian Ghenie]

Citeste si: Cine este Frances McDormand, câștigătoarea premiului OSCAR 2021 pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Alte tablouri ale cunoscutului artist: „Self-Portrait in

1945' (n.r. Autoportret în 1945) a fost vândut cu 1,15 milioane de euro, iar „The Trip' (n.r. Excursia), cu 5,14 milioane de euro.

Lucrarea „Memories” a fost pictată în 2007, fiind dintr-o colecţie particulară, iar estimat al acestuia a fost 350.000 – 550.000 lire sterline.

Cine este pictorul Adrian Ghenie?

Pictorul Adrian Ghenie s-a născut în anul 1977 la Baia Mare și a absolvit în 2001 Universitatea de Arte din Cluj-Napoca.

Mai apoi a plecat în Germania și s-a stabilit la Berlin, unde a avut parte de un succes major cu tablourile sale. Adrian Ghenie are 43 de ani și a câștigat mai multă notorietate după ce două dintre tablourile sale au fost vândute de celebra casa de licitații Sothebys, din Hong Kong, cu 6,2 milioane de euro. 

Citeste si: Doliu în lumea modei. Celebrul creator a pierdut lupta cu virusul Sars-Cov-2


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica... Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica Mironositelor!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si