Cel puțin 17 participanți la o petrecere de nuntă din Bangladesh au murit după ce au fost loviți de fulgere, au transmis autoritățile locale. Alte paisprezece persoane, inclusiv mirele, au fost rănite, potrivit BBC News

Mireasa nu era în acel moment la locul tragediei. Grupul de nuntași din orașul Shibganj a coborât dintr-o barcă pe malul râului, îndreptându-se spre casa miresei, când au fost surprinși de o furtună.

Martorii au spus că mai multe fulgere au lovit grupul respectiv.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. DJ celebru, răpus de COVID-19 la doar 50 de ani

Patru oameni în stare gravă după furtună

Șeful administrației districtului Chapainawabganj, Manjurul Hafiz, a declarat pentru EFE că incidentul a avut loc în jurul prânzului în zona îndepărtată Shibganj. Shakib Al Rabbi, șeful administrativ al Shibganj, a declarat că un număr de 17 persoane și-au pierdut viața.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Avem confirmate 17 decese și șase răniți. Patru persoane grav rănite au fost trimise la Spitalul Rajshahi Medical College pentru recuperare", a spus el.

Citeste si: Anunț ANM: cod galben de caniculă în 12 județe. Toată țara va fi cuprinsă de vijelii puternice, cu ploi torenţiale şi grindină

Fulgerul, dezastru natural în Bangladesh

În fiecare an, sute de oameni din Asia de Sud sunt uciși de fulgere. În 2016, Bangladeshul a declarat fulgerul ca dezastru natural atunci când peste 200 de persoane au murit doar în luna mai, inclusiv 82 de persoane într-o singură zi.

Potrivit BBC, cel puțin 255 de persoane- 54 de copii, 34 de femei și 167 de bărbați- au fost uciși de fulgere în Bangladesh în acest an.

Majoritatea acestor decese au avut loc în lunile mai și iunie, care au reprezentat 120 și, respectiv, 107 decese.

Experții spun că defrișările au jucat un rol în creșterea numărului de fulgere mortale din cauza dispariției multor copaci înalți care înainte ar fi tras trăsnetele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si