1DECEMBRIE Fasolea cu ciolan nu a fost niciodata mâncarea tradiţională de 1 decembrie! Iată de când a pornit toată nebunia

Fasolea cu ciolan este o mâncare naţională care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor de Ziua Naţională, corect? Dacă aţi răspuns "DA", atunci greşiţi!

Author: G. S. Webeditor: Mihai Dragan sâmbătă 01 decembrie 2018 , 09:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cunoscută şi ca mâncarea săracului, fasolea nu a fost văzută niciodată cu ochi buni... decât dacă e de dulce, cu afumături grase, ciolan sau costiţă din belşug. Fasolea cu carne sau "de dulce" nu prea se cuvine a fi consumată în postul Crăciunului, aşa că rămâne să ne întrebăm de unde şi până unde obiceiul de a mânca fasole cu afumătură de Ziua Naţională.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Răspunsul nu este deloc complicat şi îl găsim într-un eveniment de acum 18 ani! Pe 1 decembrie 2000, România sărbătorea Ziua Naţională dar şi aniversarea unui post TV. Cu acest prilej, respectivul post de televiziune a lansat campania „Marea ciolaniadă”. Strachinile cu fasole aburindă întinse de vedetele tv către trecători s-au bucurat de o popularitate fenomenală, devenind, în foarte scurt timp, tradiţie.

Nu a trecut mult timp şi obiceiul a fost preluat de toate administraţiile din ţară. Se ştie clar că nu există niciun spectacol, nicio manifestaţie publică, fără porţia de fasole cu ciolan pentru care mulţi cetăţeni stau la cozi enorme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si