2 puteri, 2 viteze, sute de modele: iată cum alegi respectivele motoare electrice!
Energia mecanică este ceea ce face posibilă funcționarea unui număr foarte mare de dispozitive și mecanisme. Aceste aplicații pot fi întâlnite atât la nivel casnic, cât și la nivel industrial și au o utilitate incontestabilă. Pentru că aplicațiile de acest fel să poată funcționa în mod autonom și să nu necesite generarea de către oameni a energiei mecanice, se utilizează electromotoare.

2 puteri, 2 viteze, sute de modele: iată cum alegi respectivele motoare electrice!
In articol:
Aceasta este doar un alt termen utilizat pentru a defini motoarele electrice. Dispozitivele din această categorie funcționează prin transformarea energiei electrice în energie mecanică. Motoarele generează mișcarea necesară pentru funcționarea continuă și eficientă a echipamentelor utilizate în domenii precum agricultură, construcții și multe altele.
Citeste si: Studiu: Bucureștenii sunt mari consumatori de narghilea
Există mai multe tipuri de electromotoare, iar pentru a le alege pe cele mai bune este necesar să știi de ce particularități trebuie să ții cont. Iată care sunt caracteristicile, beneficiile și criteriile în funcție de care le poți alege pe cele mai potrivite!
Ce înseamnă motoare electrice?
Electromotorul este un dispozitiv prin intermediul căruia se eficientizează funcționarea unei game variate de aplicații din diferite domenii. Acestea sunt formate din trei componente. respectiv stator, rotor și carcasă.
Cele mai populare tipuri de motoare electrice sunt cele monofazate și trifazate. Acestea oferă posibilități diferite de funcționare, care le transformă în soluții pentru aplicații distincte. De asemenea, motoarele se diferențiază și în funcție de puterea lor, turație sau rezistența la condiții dificile.
Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului
Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro
Din categoria motoarelor trifazate fac parte și cele cu 2 puteri, 2 viteze. Acestea sunt foarte populare inclusiv la nivel casnic, deoarece pot fi integrate în aplicații simple, precum compresoarele. Ele constituie un caz aparte, astfel că în cele ce urmează vei putea afla mai multe despre particularitățile lor.
Ce sunt motoarele cu 2 puteri, 2 viteze și ce aplicații au?
Motoarele 2 puteri, 2 viteze sunt disponibile într-o gamă variată de modele, însă ceea ce le face să fie foarte eficiente este versatilitatea lor. Ele pot să funcționeze la mai multe puteri și în mai multe variante de rotații pe minut. Puterea acestor motoare variază de la 0,22 kW și 18,5 kW, în vreme ce vitezele atinse pot fi de la 1000 la 1400 rotatii pe minut.
Citeste si: Elena Udrea: „Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei şi a Deciziei CJUE...”
Exista două variante de astfel de electromotoare, care pot fi caracterizate în funcție de cuplul pe care îl produc. Poate fi vorba despre motoare cu cuplu constant și motoare electrice cu cuplu variabil. Această caracteristică diferențiază și aplicațiile motoarelor.
Motoarele cu un cuplu variabil nu necesită utilizarea unui cuplu mare la pornire. Cuplul poate să varieze prin creștere sau scădere în mod direct proporțional cu valoarea rădăcinii pătrate a numărului de rotații pe minut. Ele se utilizează pentru îmbunătățirea modului de funcționare a pompelor și ventilatoarelor.
Electromotoarele cu un cuplu constant presupun utilizarea unui cuplu care să nu se modifice pe parcursul funcționării motorului, indiferent de numărul de rotații pe minut. Ele impun un cuplu mare la pornire și un cuplu constant la turație nominală. Se utilizează la nivel industrial și casnic, pentru benzi transportatoare sau compresoare.
În funcție de aplicațiile pe care dorești să le îmbunătățești cu ajutorul unor motoare electrice în 2 puteri, 2 viteze, poți alege unul dintre modelele disponibile pe AllIndustrial.ro. Ai la dispoziție o gamă bogată de produse la cele mai bune prețuri. Bucură-te de calitatea și fiabilitatea electromotoarelor și eficientizează-ți activitatea!


