Mai ales in conditiile in care doritorii trebuie sa faca un credit la banca inainte de a primi finantarea pentru a incepe o afacere.

"Sunt doua forme de a ajunge la finantare: una a fost la agentiile regionale atunci cand au avut intarzieri de la furnizori mai mare de 45 de zile, sau a doua varianta a celor care nu au avut resurse a fost cea a creditelor punte, la banci."

, a spus Stefan Radu Oprea ministru Mediu de Afaceri Comert si Antreprenoriat.

200 de mii de lei poate primi un antreprenor care vrea sa-si deschida o afacere prin Stard Up Nation. Daca insa furnizorul de echipamente nu este dispus sa-l astepte cu banii, este obligat sa apeleze la o banca. 

"Pentru mine nu a fost atat de greu cum am inteles ca a fost pentru alti colegii care au optat pentru Start Up Nation. Eu am optat din de la inceput pentru cerere de plata, si nu m-am lovit de blocajul de la banci.", a spus Alina Avram, designer vestimentar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alina Avram este un exemplu de succes. Designerul vestimentar nu numai ca a evitat sa se imprumute de bani, dar a reusit sa obtina rapid finantarea.

"In primul rand mi-am angajat un consultant, care m-a ajutat in alcatuirea proiectului. El a lucrat la proiectul in sine, el a venit cu ideile.", a mai spus Alina Avram, designer vestimentar.

Tanara de 28 de ani a fost determinata sa lupte pentru visul ei.

A investit 5.000 de euro la inceput din propriul buzunar pana i-a intrat prima transa de la guvern.

"Am reusit sa decontez o parte din cheltuielile pentru chirie si pentru salariati, pentru cei doi salariati pe care ii avem momentan.", a explicat Alina Avram, designer vestimentar.

Insa nu toti au fost atat de norocosi, ambitiosi si inspirati ca ea.

"Sunt 307 proiecte care au fost depuse in judetul Constanta, dintre care 55 sunt astazi in plata." , a precizat Stefan Radu Oprea ministru Mediu de Afaceri Comert si Antreprenoriat.

Potrivit statisticilor, Start Up Nation are cel mai mare grad de reusita in Bucuresti si Cluj in timp ce Brasov si Mures se afla in coada clasamentului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si