231 de noi decese în Franţa, 2.827 de persoane se află la Terapie Intensivă

În faţa "valului" de bolnavi care ocupă spitalele din Franţa şi a unui bilanţ cu 1.300 de morţi, guvernul francez va anunţa "în câteva zile" o eventuală prelungire a carantinei, scrie AFP.

K.B., miercuri 25 martie 2020 , 21:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Coronavirusul a cauzat moartea a 1.331 de persoane înregistrate în spital de la începutul epidemiei în Franţa şi 2.827 de pacienţi se aflau miercuri la Terapie Intensivă, iar 3.900 sunt vindecate, a anunţat directorul general al Departamentului francez pentru sănătate Jérome Salomon.

Citeste si: Ciolacu: Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor

Aceste bilanţuri se traduc printr-o creştere cu 231 de decese şi 311 noi pacienţi la Terapie Intensivă faţă de ziua precedentă, un total de 11.539 de bolnavi spitalizaţi, potrivit lui Salomon.

Citeste si: Un microbuz în care se aflau persoane repatriate din Franţa s-a răsturnat la Cluj-Napoca

"Izolarea va dura atât timp cât va fi necesar. Noi vom anunţa în zilele următoare maniera în care vom pune în practică recomandările consiliului ştiinţific", care sugerează extinderea acesteia până la 28 aprilie, a indicat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului francez Sibeth Ndiaye.

Citeste si: VIDEO| Salvatori din șapte spitale din România sunt acum victimele coronavirusului. Dezvăluiri din interiorul sistemului sanitar

Franţa trebuie să se pregătească pentru "un efort lung", a prevenit premierul Edouard Philippe: "Este urgenţa sanitară care agită toate spiritele aastăzi, dar este de asemenea, şi va fi din ce în ce mai mult, un şoc economic, un şoc social", a declarat premierul francez.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si